En tjuvkik om vad som komma skall och längtan till våren


När ni läser detta så sitter jag förhoppningsvis på en flight mellan Helsingfors och Göteborg. Längtar hem till alla mina killar, Stefan, Fonzen och Boss.

Sitter här och drömmer om den säsong som nu ligger framför oss, och som jag skall starta i gång så sakta denna helgen. Ser så fram emot att använda min nya växtbelysning som jag fick i julklapp och som kommer göra att mina växter kommer bli kraftigare och finare. Jag har sagt det innan, men det finns ett ”innan växtbelysning” och ”efter växtbelysning” när man börjar odla. Jag befinner mig definitivt i det ”efter växtbelysning” och är helt överväldigad över hur stor skillnad det blir.

Jag skall också börja be Stefan samla mjölkpaket åt mig då det är väldigt bra krukor och ett sätt att återvinna något man ändå använder!

Att även börja förså lök i orangeriet innan det blir dags att sätta ut och på det sättet vinnan några veckor i utvecklingstid.

Det är inte långt kvar tills det börjar spira i alla krukor och jag ser verkligen fram emot detta!!! Jag har satt så många tulpanlökar i år så att det nästan är lite galet. Blir roligt att se vad som kommer upp och vad som inte kommer bli så bra.

När alla Allium runt hela orangeriet kommer upp. Skall bli roligt att se hur mycket det blir i år, om något alls! Tänk vad vi har framför oss!

Samma sak på framsidan. Förra året planterade jag lite mer lökar av bland annat vita Allium. Skall bli roligt och se vad det blir av detta!

Det skall bli så skönt att komma hem och på allvar verkligen ta tag i alla planteringar och på det sättet välkomna våren att nu får den gärna komma precis när den vill! På insidan kommer den komma väldigt mycket tidigare hos mig, och det är den delen jag älskar med mina odlingar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.