Ett orangeri förändrar livet!


Jag måste faktiskt säga det, att orangeriet har förändrat mitt liv. Helt plötsligt kan jag ta det lugnt och sätta mig ner och finna ro i detta fantastiska hus. Jag trodde nog inte att det skulle förändra så där väldigt mycket i mitt liv, mer att det skulle vara fantastiskt roligt att få möjlighet att odla. Men det har medfört så mycket mer. En känsla som är svår att beskriva. Det är också det att vovvarna älskar det. Dom gör glädjeskutt när dom ser att jag tar en kopp kaffe och är på väg ut dit!

Vad är det då som gör detta! Jag tror det är den helt underbara miljön. Det finns underbara växter att titta på och man får liksom aldrig nog. Det händer saker varje dag. Växter växer, får knoppar, får blommor, bär fukt…i en oändlig cirkel. Plantorna blir knubbigare och vackrare och de växter jag satte ut i landet i helgen såg helt fantastiska ut.

Att kunna sätta ut dom här plantorna trots en obefintlig vår är en obeskrivlig känsla. Tomaterna i orangeriet växer så det knakar på kraftiga stammar. Jag längtar efter att smaka den första tomaten. Känns som livet blir verkligare och mer nära.

Jag som trodde jag skulle komma långt efter p g a den sena våren, men inte, jag tror faktiskt jag ligger före! 🙂 En obeskrivlig känsla. När man kommer hem från jobbet och haft en lång dag, så behöver man bara ta en kopp kaffe och sätta sig där ute och snart har man glömt de bekymren man haft under dagen.

Med detta vill jag säga, om ni tvekar att bygga ett orangeri eller växthus, gör inte det längre. Börja smida planer, men stressa inte utan låt bygget få ta den tid det tar för det är också resan dit som räknas. Det gör inget om det står färdigt till nästa vår ni kommer ändå hinna njuta på vägen, jag lovar!

Så här såg det ut i somras när vi precis var klara. Sedan dess har det tillkommit betongkrukor på insidan där det idag växter fina tomatplantor i olika färger och växthusgurka.

Ni kan nästan se på ljuset hur fantastiskt det är. Att sitta här och äta middagar är en lisa för själen. Vi har verkligen byggt huset på en fantastisk plats med både full sol och lite skugga av en vacker ek som silar in ljuset vissa delar av dagen beroende på var solen står.

Även den lilla mini-köksträdgården är en del av alltsammans. När man sitter på insidan och blickar ut över köksträdgården och ser blommor och plantor så är det en fantastisk känsla.

Än så har inte ett enda grönt löv visat sig här i Göteborg men jag njuter av varje enskild dag. Nu får solen gärna komma och låta löven slå ut. De kommer bli ännu ett vackert skådespel. Man behöver helt enkelt ingen TV eller något annat när man har ett orangeri. För man vill bara tillbringa all tid där.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.