Första krukan planterad 2021


I dag blev det alltså premiär för plantering av blommor i krukor på utsidan. Den första krukan planterad 2021 det måste vara rekord! Det blev de två svarta urnorna utanför mitt orangeri som jag fyllde med nyinköpt P-jord. Jag handlade två krukor med påskliljor och 3 stora krukor med Penséer. Delade sedan varje planta av Penséer i två delar då de var så fina och stora med fantastiskt rotsystem. Satte Penséerna runt Påskliljorna i varje urna.

I krukor med sommarblommor så tömmer jag krukorna varje år och fyller på med ny jord!

Första krukan klar med blommor

Så här härligt blev det när jag var klar!

Vovvarna vill komma in. Dom älskar att vara i orangeriet!

Jag handlade också en fin påskhare med rosa klänning och grön rosett som skall få pyrda bordet i orangeriet! Så fint. Inne i orangeriet är det som sommar.

En påskhare jag inte kunde motstå

Stefan gjorde en ny hydroponisk odling i orangeriet med jordgubbar. Han tog plantor från mina jordgubbsplantor, och så skall vi se om vi kan få riktigt tidiga jordgubbar! Det hade varit så roligt! Spännande fortsättning följer. Jag skall visa den i ett annat inlägg.

Till lunch handlade jag en hink med färdigskalade räkor och köpte färsk hönö-kaka. Kokade ägg och gjorde fina räksmörgåsar som sedan kunde intas i orangeriet! Så härligt! På smörgåsarna har jag plockat sallad från vår odling. Det är vad jag kallar närodlat så här i februari.

Även dillen kommer från vår Hydroponiska odling! Den växer så fint och det blir så bra!

Dukade på somrigt porslin och serverade ute i orangeriet!

Några fler intressenter dök upp! Ha ha ha ha!

…men intressenterna var så gulliga att dom fick vara med så klart!

Nu skall vi hyra en kärra och köra bort massor av skräp sedan vårt bygge. För nu kommer våren och då skall framsidan göras. Det gäller att inte vila för mycket! Jag får dock inte anstränga mig så jag får ta det lite ”piano”. Det är svårt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.