I dessa tider och att ta tillvara frukt och grönt!


Just nu känner jag bara att jag vill skriva något om min tacksamhet. Nu är vi tillbaka och jobbar igen efter semestern och ingen vet riktigt vad som händer avseennde Covid-19. Det är många som förlorar jobbet och inte riktigt vet hur framtiden ser ut. Själv känner jag en enormt stor tacksamhet för det jag har, för mitt jobb, mitt hem och min familj!

Jag skall ägna helgen åt lite ”hemma-pyssel” och ta tillvara råvaror och koka lite mer marmelad (som går åt som jag vet inte vad). Det blir säkert något paj till dessert i kväll också!

Men tanke på vad som händer i samhället, så tror jag att många har fått en lite annan syn på vad vi har och vad vi behöver! Att odling har fått en annan plats i människors hjärtan och att vi även kanske tar vara på det som finns i naturen på ett annat sätt. Lite som mina föräldrar gjorde när jag själv var liten. Att vi är mer aktsamma om allting och inte längre kör slit/släng metoden.

Jag skall ägna dagen till att frysa in rabarber som jag skall skala och hacka i lagom mängd både för portionspajer men även för stora pajer! Det är ett sätt att ta tillvara det jorden producerat under den gångna säsongen och snart börjar en ny säsong!

Jag skall även fundera på om jag skall sätta vitlök inför kommande säsong för det är dags att den kommer i jorden nu. Så i dag blir det med största säkerhet en tur till Mölnlycke Gardencenter!

Det är också roligt att göra trädgården redo för höst och vinter, och börja planera vad man skall plantera inför nästa säsong. Vad som gick bra och vad som gick mindre bra! Alla säsonger har helt klart sin charm och jag älskar hösten bäst om jag måste välja en årstid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.