Hemma hos mig på midsommar


Midsommar är lite av en helig högtid för mig. Jag går upp tidigt och börjar med jordgubbstårtan och sedan fortsätter jag att laga mat fram tills det är dags för lunch! Denna midsommar så stod jag nog i köket i 6 timmar.

Jag dukade självklart bordet också men blommorna hade jag fixat i ordning redan kvällen innan. Popcorn är alltid nyfiken på allting som är nytt oavsett om det är blommor eller ett ljus, men det ligger lite i Cavalierens karaktär att vara nyfiken! Han är alltid så gullig när han skall gå upp och titta och lukta vad det nya är för något.

DSC05505

Visst är han otroligt vacker min lilla Popcorn. BAMBAM han har lite problem med sina leder så därför ser ni honom mer sällan på foton för han vill liksom inte vara med på det!

DSC05513

Jag dukade bordet redan tidigt då våra gäster skulle komma klockan 13:00 så ville jag vara säker på hur jag ville ha det och vilket porslin jag skule välja.

Tallrikarna är tänkta för följande nerifrån och upp, huvudrätt, varm plockmat, sill och det lilla hjärtat byts ut till ett med paj i när det är dags att servera! Denna gången körde jag samma bestick hela tiden för just dessa färgglada bestick har jag bara i den vanliga storlelken, men det funkar bra det också.

DSC05605

Det blev midsommar fin med mycket färg!

DSC05599

Här ser ni även en bild från köket och mot vardagsrummet!.

DSC05549

Om man går till  vänster efter matbordet så kommer man till ytterligare en del av vårt vardagsrum som är bakom hörnet där det står ännu en soffa. Perfekt när man har gäster så alla  har någonstans att sitta, och vi använder faktiskt båda sofforna lika mycket till vardags.

DSC05568 DSC05565

..och här ser ni hur det ser ut från vår entré, där öppna spisen är i bakgrunden och är inbyggd i trappan till övervåningen.

DSC05550

Jag älskar verkligen mitt hem och ändrar lite här och där för varje säsong. Men bara att sätta färska blommor överallt gör så otroligt mycket, och nu menar inte jag stora gigantiska buketter utan oftast köper jag lösa blommor som jag gör många arrangemang med och plockar kvistar i min trädgård och i skogen och kombinerar ihop. Jag sparar ofta små glasburkar som jag diskar och använder till små buketter med bara en eller ett par blommor i och sätter på mina nattduksbord och på handfaten på alla småbord. Det gör en så enorm skillnad och adderar så mycket till inredningen.

DSC05559

Det behöver inte vara några specialbundna buketter för blommor är så vackra i sig själva så de skall också få framträda på det sätt de gör i naturen.

DSC05563

Som här vid tårtan en vas från Ikea som kostade 9 kr och en glasburk som det varit tacosås i som jag diskat och tagit av etiketter på så klart. De finaste vasarna är det enklaste för det är blommorna som skall framträda.

DSC05520

Jag har tapetserat alla mina väggar för 8 år sedan när jag flyttade in i huset och jag älskar fortfarande tapeten lika mycket. Så är det när man väljer med hjärtat då tröttnar man inte.

Bakom min andra porslinshylla har jag ytterligare en tapet men det gjorde jag i ordning bara för några veckor sedan ni kanske läste det inlägget. Den ser ni på bilden här och den har ett mer grafiskt uttryck. Är supernöjd med även den tapeten

DSC05593

DSC05570

Jag har helt öppen planlösning på nedervåningen mitt hem. Från kökets kokbokshyllor ser du rakt igenom mitt hem.

DSC05579

Här ser ni även entrén där det sitter ett drapperi som jag i princip alltid har fördraget för jag gillar känslan av att inte se ytterdörren. I hallen finns även en bänk och en stor spegel och där hänger våra gäster sina jackor. Själva har vi våra jackor och skor i en annan entré. Vilket gör att det alltid är fint här.

DSC05578

DSC05570

 

I dag skall jag piffa lite i min trädgård och klippa min ligusterhäck så den blir fyrkantig och fin. Man behöver aldrig vara orolig att det inte finns tillräckligt med jobb när man har hus! I dag tittar solen fram lite grand så det kanske till och med blir ett litet bad i mitt SPA. Vi får se vad jag hittar på.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.