Tapetsera eller måla eller både och? 2 kommentarer


Har du bestämt dig för att göra om hemma! Står du emellan att tapetsera eller måla? Då tänkte jag att jag skulle komma med lite tips.

I dag finns en stor mängd tapeter som är vita med vitt mönster. Det är många som tror ”att då kan jag lika gärna måla väggen vit” men det vill jag försöka förklara att skillnaden blir enorm att sätta upp en vit tapet emot att måla väggen vit. Det är mönstret som gör den stora skillnaden och hela rummet får en ombonad känsla om man istället sätter upp en tapet med vitt på vitt! Skillnaden blir enorm och det går inte att jämföra, ändå är det så att det ofta är svårt att förklara utan att visa för den som tror att det är ungefär samma sak.

31727 17678 17677 31811 (1)

Vita tapeter kan också vara fint att tapetsera som en bakgrund i ett skåp för att få en vacker bakgrund! Här nedan en tapet med silver och vitt!

Lager 4

Här nedan ser ni en gammal bild hemma hos mig. Där ni ser en tapet med vitt på vitt är tapetserat överallt!

DSC01516

Här ser ni en glimt av en tapet där ni sedan kan se enkla ramar som ramar in en annan tapet med med färgen lila som gemensam nämnare. Om man gör så är det viktigt att mönstren är av olika karaktär så att de inte krockar. Enkelt att sätta upp en våd av tapet och sedan bara köpa dörrfoder och sätta upp som ram runt om!

DSC01783

Tycker man om mönster så kan man självklart tapetsera ett helt rum. Men kom i håg att välja tapet med hjärtat och inte utefter modetrender för då kommer ni garanterat att tröttna.

Designers Guild3

Var heller inte rädda för att tapetsera väldigt små utrymmen. Det blir fantastiskt. Även en liten vägg kan göra underverk! Man behöver heller inte börja stort, man kan faktiskt börja med att tapetsera en liten vägg för att se om man vill fortsätta om man känner sig osäker!

Designers Guild 4

En vägg i ett rum kan göra underverk, som här  nedan där man förstärker den grå färgen på träkonstruktion genom att ta upp den i tapeten!

Designers Guild 8

Eller som en vacker fond till sina favoritmöbler!

Designers Guild 7

Det man skall tänka på när man tittar på vackra bilder det är att väga in vad som omger tapeten på bilden. Här nedan ser ni en ofantligt vacker tapet. Men en viktig beståndsdel som gör den så vacker om man skall ha den på samtliga väggar är att poängtera att på bilden så finns det otroligt mycket snickerier som är en kontrast till den vackra tapeten och har man inte det så måste man överväga att få in även det vita som kontrast. Det kan innebära att man kanske tapetserar en vägg och låta de andra vara vita! Alla bor ju inte i sekelskiftesvåningar med vackra dörrfoder och stukatur.

Designers Guild 6

Här ser ni bara en liten del av en tapet men ni kan säkert föreställa er vilken vacker fond den utgör till soffan!

Designers Guild 2

Glöm inte att det är bara fantasin som sätter gränser. Man behöver inte göra som alla andra. Man kan även tapetsera tre våder mitt på en vägg och låta sidorna vara vita. Fantasi är allt som behövs för att göra ett personligt hem. Tapeter är roligt att jobba med.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Tapetsera eller måla eller både och?