Mattor är en av inredningens hemligheter… 2 kommentarer


Mattor mina vänner, är en av de delar i inredningen hemma som adderar så otroligt mycket. Mycket mer än de flesta är medvetna om. Inte bara sänker de ljudnivån i dagens hus som ofta har takhöjder som gör att ekot blir en jobbig faktor i vardagsmiljö, dom adderar och så så otroligt mycket av att göra ett rum, en hall eller ett vardagsrum mysigare och mer ombonat. Jag kan inte nog tala om fördelar med mattor.

Tyvärr förstår de flesta inte detta förrän de själva plockar in en matta och både ser och upplever den stora skillnaden.

Jag kan inte ens räkna antalet gånger jag hört mina kunder som sagt ”jag vill inte dölja vårt vackra golv”. Jag kan inte heller räkna antalet kunder som jag övertygat om att ändå skaffa matta/ mattor, och förklarat att det faktiskt förhöjer golvet ännu mer när man har en kontrast till det. Plus det faktum att det adderar så mycket till rummet i övrigt. Fortfarande i dag efter över 22 år i branschen så har ingen av de kunder som jag övertygat kommit tillbaka och sagt att jag hade fel eller att de ångrar sig. Nej, precis tvärt om, de har kommit tillbaka för att säga att de är glada över att jag övertygade dom och jag har fått lovord av just de kunderna som varit tveksamma för att jag vågade sticka ut hakan och säga att jag är 100% säker på att det kommer bli så mycket bättre och att just du kommer älska det!

Av samma anledning så skriver jag ofta om betydelsen av just mattor i sin hemma-miljö. Mattor i en hall som ”bara” är en passage, blir helt plötsligt fantastisk med en matta i 100% viskos som glimmar som en skatt när man går förbi/ igenom. Matta under en matsalsmöbel som förhöjer hela möbeln. Mattor vid soffgruppen som överstiger längden på soffan rejält och tar för sig av rummet! Mattor under sängen som sticker ut på sidorna rejält och som man kan sätta fötterna på en tidig morgon. Det är det jag pratar om! Det är det som förhöjer och förgyller ett hem, tro mig!

Just nu har vi kampanj på Designers Guild mattor med 20% fram till och med den 30 september 2015l Passa nu på att göra fint hemma och mysigt inför hösten.

Tänk på en sak att inte välja en för liten matta! En matta under ett matbord skall vara så pass stor så att när du drar ut en stol för att sätta dig till bords skall stolen fortfarande stå på mattan. Räkna alltså med att det skall finnas 50-60 cm runt om själva bordet, annars ser det bara futtigt och fel ut. Man kan med fördel välja två mindre mattor och lägga ihop om man har ett större matbord, så har jag själv hemma och det ser bara väldigt coolt ut!

Samma sak i sovrummet, antingen väljer man en matta som är 200×300 cm och lägger under sängen på längden så att det sticker ut 50 cm på varje sida om sägen och så skjuter man in mattan så att det blir samma sak nedanför sängen. Annars tar man två mattor av storlek 160x260cm och lägger ihop och låter långsidan löpa längs långsidan på sängen. Jag har haft båda och det fungerar lika bra. Om man har sängbord som står på golvet så är det bättre att välja en stor matta på 200×300 cm för då kommer sängborden att stå på golvet.

Lite inspirationsbilder på mattor…

48847

51133

Även kuddarna är nya i kollektionen…

48886

48887

Denna mattan hamnar snart där jag håller på att tapetsera om, lovar att ni skall få se det färdiga resultatet.

48890

Kashgar Indigo tillsammans med den underbara mattan Eberson Cobalt är helt underbara tillsammans. Varför inte under en matta under matsalsmöbel och en vid soffan. I så fall är förslaget att lägga Kashgar Indigo under matsalsbordet då den är minst känslig med tanke på spill. Kashgar Indigo är tillverkad i 100% ull och är i vintage-stil med naturliga slitningar och ingen matta är den andra lik. Eberson Cobalt är 100% viskos med lyster och går från ljust till mörkare från ena sidan till den andra. Perfekta ihop med en glansig och en matt matta. Supercool kombination!

51113

Det där får bli mina tips för dagen ni hittar alltså samtliga mattor från Designers Guild med 20% rabatt fram till och med torsdag den 30 september 2015! Passa på att göra höstfint hemma!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mattor är en av inredningens hemligheter…

  • Kristina Wikslund

    Jag planerar att investera i en orientalisk matta till vardagsrummet men har svårt med placeringen och storleken. Rummet är avlångt och smalt. Det finns en eldstad med en eldstadsplan av vit marmor vilket försvårar placering av mattan framför soffan så att den hamnar i mitten. Jag skulle vara så tacksam om jag får lite tips. Hur ska jag tänka?
    Vänligen
    Kristina