Renovera kök!


Vi har nu bott i vårt hus i 10 år i maj. Vi flyttade in i detta huset när det var nybyggt och hade en idé om att vi bara skulle bo här i max 2 år. Nu är vi alltså inne på vårt 10:e år. Helt otroligt vad fort tiden har gått. Fantastiskt hur det kan bli när alla bitar faller på plats och man verkligen trivs!

Nu efter 10 år så har vi börjat fundera på om vi skall uppdatera köket lite men vi har ännu inte bestämt om vi skall göra om hela köket eller om vi bara skall göra lite justeringar. Med justeringar så tänker vi först och främst på att byta bänkskivor, diskho och kyl och frys.

Vi har varit och tittat på kök på flera ställen under det senaste halvåret men ännu inte riktigt bestämt oss för hur vi skall gå vidare.

Det jag främst önskar mig förutom bäkskivor är en riktig diskho. I dag har vi, vad jag skulle kalla 1,5 diskho. Det vill säga där man sköjer så är diskhon väldigt liten och bara hälften så stor som diskbaljan. Så det vill jag göra om. Jag gillar att baka och laga mat så när man arbetar ofta i köket så vet exakt vad man skulle vilja förändra.

I dag har vi underlimmand diskho och jag skulle vilja fortsätta att ha det men jag skulle även vilja byta till marmorskivor

Jag har hittat en sida som har massor med olika diskho.nu i olika modeller och prisklass. Sidan har alla modeller du kan tänka dig. Den har också utförlig tekninsk information om alla diskhoar. I dag har vi en underlimmad diskho och jag tror att det är det jag vill ha och sedan skulle jag vilja ha stenskivor. Gärna vit marmor men jag vet inte om det är praktiskt eftersom de är väldigt fläckkänsliga. Om någon av er har erfarenhet av det så får ni gärna tipsa mig.

På den sidan jag hittat så finns alla möjliga färger och modeller! Guld! Vad säger ni om det!! Även om detta bara är en ho så är det fantastiskt snyggt! Vad tycker ni? Läckert men tyvärr passar det inte hemma hos mig men jag skulle definitivt kunna tänka mig detta.

Jag och Stefan har både tillsammans och var för sig renoverat flera kök så för oss så är det utan tvekan något vi gör själva. Vi har renoverat både lägenhet och sommarhus så vi har båda mycket erfarenhet. I vår förra lägenhet så byggde Stefan en supersnygg diskbänk själv med stavlimmade bänkskovor som gick ner till golvet. Jag skall försöka leta fram dom bilderna så ni kan få se.

Den som ni ser här nedan var den som jag fastnade för direkt. Denna är för infällnad och det är precis det jag vill ha!

Hoppas ni gillar mina tips och det är alltid lite lättare när man hittar allt på ett och samma ställe så man slipper leta efter rätt modell med rätt mått för det är oftast det som i slutändan avgör. Ni hittar sidan på diskho.nu Hoppas ni får en fantastisk torsdagkväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.