Mitt underbara orangeri – även hösten är underbar! 2 kommentarer


Förra sensommaren stod mitt underbara orangeri klart. Vi jobbade hela semestern med att bygga, måla och göra allting klart! Det är en av de absoluta bästa beslut vi tagit. Jag har i många år tänkt att ”en dag” skulle jag vilja ha ett alldeles eget växthus eller orangeri, men jag kunde aldrig i mitt liv räkna ut hur bra det skulle bli! Eller hur mycet jag skulle använda det!

Att få inreda med en kristallkrona och lampetter och massor med andra ljus var bara en dröm, en dröm som nu blivit sann. Det är som terapi att vistas där!

Vi tillbringar både dagar och sena kvällar där! Hundarna älskar varje gång vi går dit och sätter oss, och varje årstid har sin charm. På sommaren är det helt underbart med alla växter och plantor och på höst och vinter är det alla tända ljus som gör det så himla mysigt!

Här är en bild från i vintras! Helt underbart med snö runt omkring och det är som om naturen kommer närmare inpå. Det går inte riktigt att beskriva mer än att det är fantastiskt!

Kalla soliga vinterdagar finns det inget härligare än att ta en fika ute i orangeriet som är uppvärmt och där några solstrålar väldigt fort gör det ännu varmare!

Det är svårt att beskriva vad det betyder, men det är en härlig plats för vila och rekreation och att få möjlighet att utöva ett av mina stora intressen, nämligen att odla!

Så om ni går i tankar att själva göra en liten oas i er trädgård. Gör det! Men planera i god tid, det är det bästa råd jag kan ge!

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mitt underbara orangeri – även hösten är underbar!