Mitt underbara sovrum!


Jag kan inte nog understryka hur stor betydelse färg har i mitt liv. Mitt sovrum är en färgkavalkad men för att vara mig är den ändå vädligt återhållsam. De svarta detajerna har jag satt dit för att ta bort lite av det gulliga i allt det blommiga och det är en balans jag tycker om. Denna gången bestämde jag min ändå för att göra något motsats till mitt förra sovrum.

Älskar kuddarna och jag kan aldrig riktigt titta mig mätt på dom för att dom är alla så vackra och i kombination är dom om möjligt ännu vackrare.

Att jag valde den stormöntrade tapeten bara på en liten väggdel var också ett medvetet val eftersom jag har tyger med blommor på så ville jag inte göra de övermäktigt istället finns färger i hissgardiner som är mörkläggningsgardiner som du bara hissar ner på kvällen och då blir det kolmörkt i rummet.

Hissgardinerna har också svart och vitt i sig som ni kan se här till vänster, och det är verkligen ett medvetet val för att även här balansera upp resterande färger. Det är det man måste jobba med när man har färg i ett rum så att det smälter ihop på ett bra sätt utan att bli övermäktigt.

Även här kan ni se detaljer i svart. Jag har använt mina Hunter gummistövlar som objekt då jag behövde något mer högt svart för att balanser upp det hela och kom på att gummistövlarna fick utgöra vas. Det är som vanligt bara fantasin som sätter gränsen och att göra det så här lite utanför konventionen gör det oftast väldigt mycket bättre. När man adderar en färg som svart som jag har gjort här så är det viktigt att man tänker igenom det så att det inte blir som öar, utan att det smälter in på ett bra sätt.

Sängborden bytte jag från tidigare väggfasta till klädda djuphäftade i textil. Jag har måttanpassat en glasskiva och lagt ovanpå så att det istället för sittpuff blev ett praktiskt bord! Det blir vackert av flera anledningar och ni kan se att ytan blir blank och blir även den en kontrast till de överiga tygklädda delarna som väggen och sänggaveln. Den svarta lampan utgör den kontrasten man söker för att få en bra balans i rummet. Ni kan läsa om lamporna HÄR och vad jag gjorde för att få dom funktionella och inte förstöra väggen för tillverkaren hade inte kvalitetstestat själva uppsättningen!

I lampsladdarna satte jag tyngder så att de skulle bli helt spikraka för att utgöra en cool detalj, istället för att det skulle se slarvigt och ogenomtänkt ut.

I taket monterade jag spotlights och ovanpå det en gigantisk skärm i svart som sitter i taket och som även den hjäper till att balansera upp rummet med mönster och färger!

Lamporna utgör dessutom världens bästa läslampa. Så både supercool och väldigt praktisk! Mattan är balanserad i grått och vitt med ett geometriskt mönster för att även den balansera upp det blommiga i rummet i stort och även addera lite vita linjer.

Där fick ni en liten inblick i hur mitt sovrum ser ut. Själv älskar jag det och en målning, tråkig och grå dag lyfts jag ändå upp av alla färger i mitt hem.  Jag skulle inte kunna leva utan färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.