En vanlig dag på jobbet!


Ni kanske undrar hur en vanlig dag på jobbet kan se ut. Jag och Stefan jobbar oftast med olika saker men är ofta involverade i varandras projekt, eller jag kanske skall säga att han är alltid involverad i mina projekt men jag är sällan eller aldrig involverad i hans projekt när det kommer till just öppna spisar. Dock har det faktiskt hänt att jag varit hantlangare när han monterat öppna spisar! Men det var längesedan nu, men ibland är det roligt och nyttigt för att förstå vissa delar av projekt som man annars aldrig skulle förstått utan att vara delaktig själv. 🙂 Däremot är vi oftast båda på plats när vi gör kundbesök och det är av den enkla anledningen att det blir enklare efter som vi har lite olika roller kan man säga även om vi båda är inredare! Vi har under årens gång lärt oss att utnyttja varandras egenskaper!

En vanlig dag på jobbet kan se ut så här i bilder! Ofta väntar vi in tyger, gardiner, möbler som skall på plats. Sedan gör vi montering och då helst allt på en gång, men i bland stämmer inte leveranstider överens och då får man ta det i olika omgångar. Jag är inte den som monterar.

Det är lite speceillt att jobba ihop med den som man bor i hop med. I början, lång tid tillbaka, så där en 10 år sedan då kunde det slå gnistor i oss emellan. Nu för tiden har vi lärt oss att jobba för och med varandra, utnyttja varandras fördelar och underlätta för varandra så i dag är det bara roligt faktiskt. Vi är det perfekta teamet vågar jag påstå!

Sömnad och montering av gardiner är jobb som vi ofta gör. Vi mäter, räknar så klart ut tygmängd och gör sömnaden. Kunden behöver inte göra något mer än att välja tyg.

img_3837

Så här fint kan det bli då! Mörkläggning på baksidan så att man kan sova skönt även under sommaren när det blir ljust tidigt! I detta fallet har vi valt att sätta hissgardinen i taket för att det skall kännas som det är högt till tak. Hade vi i detta fall valt att sätta gardinen inuti fönstret som också är väldigt vackert så hade man fått känslan av att rummet är lågt i tak. När vi säger i taket så menar jag verkligen det! Inte några centimeter längre ner utan fästen i taket.

img_3854

Öppen spis uppsatt på väggen som är en biobränslespis. Underbart med den runda formen!

img_3840

Ytterligare ett sovrum! Där delar av mörkläggningsgardiner kommit på plats! Mattor rullats ut! Enligt samma princip som tidigare. Gardinen i taket för att få känslan att det är högre i tak än vad det kanske är. Ett sätta att lura ögat.

img_3841

Kunden beställde två påslakan, svårt att välja vilket vi skall börja med. Ole dole doff! Båda underbara!

img_3839

Så där blev det när sängen blev bäddad! Här ser ni också ett klassiskt knep för att göra inredingen lite mer spännande, två färger är klassiskt och snällt. Tre färger gör att det blir fräckt, gäller även när man klär sig! Överkastet står för den tredje färgen med grönt i men har ändå rosa som är en av basfärgerna som är valda.

img_3851

Det underbara sidenöverkastet på som är vändbart. Allt efter humör. Perfekt, som att köpa två överkast i ett enda! 🙂

img_3850

Sedan skall det även tapetseras men det kommer i steg två och även gardinlängder skall upp! Sängbord skall också på plats förstås, men ibland är det bra att vänta in känslan. Det är mycket att bestämma när man flyttar till ny bostad.

img_3845

Vardagsrummet börjar också bli klart. Fåtöljer med tyg från Designers Guild! Hemmet går i toner av grått men med inslag av rosa, turkos och även lite lila. Mer om det i ett senare inlägg.

img_3982

Nu även med sänggavel på plats! Lite extra kuddar även dom från Designers Guild!

img_3973

img_3973

Hallmöbel och spegel på plats.

img_3967

Ja nu är det bara det roliga kvar för kunden! Detaljer! Så här kan en vanlig dag på Pretty Home se ut! 🙂 Tänkte även att jag i ett senare inlägg skall skriva lite om hur det är att jobba ihop med sin sambo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.