Regn och blåst då drömmer jag om det som komma skall!


Här i Göteborg eller i hela södra Sverige så är det riktigt busväder. Det regnar på tvären och blåser så jag knappt kan gå ut med vovvarna. Självklart måste man det, men det är inte helt utan risk. Vovvarna gillar att vara ute i trädgården, men det kan dom inte få just nu för det blåser för mycket. Så dom är lite sura på mig.

Jag föredrar då att drömma om sommaren och alla vackra krukor jag har på framsidan.

Rosenskära har jag just planterat och för i år så valde jag även limegula. Tänkte att det kan blir riktigt fint! Alla mina hortensior ser ut att klara sig fint

Dessa vackra ”splash petunior” som jag kallar dom, har jag tagit frön i från. Redan har några små plantor kommit upp men jag vet inte om de blir likadana. Det återstår att se. Det är så spännande!

Längtar väldigt mycket efter att få se min vackra plantering framför muren hur den blir i år. Jag planterade 48 plantor på midsommar 2018 och förra året såg det ut så här vackert. Detta har varit ett sådant ställe jag rensat ogräs på i 11 år innan jag äntligen kläckte idén. Det är denna lilla snutt av trädgården som skall vidare utvecklas så fort utbyggnad och terrass är klar!

Jag är också så glad att jag satte min lilla buxbomshäck som hunnit växa till sig. Vissa av plantorna kommer jag flytta när det skall göras ordning här, men så länge så växer dom till sig.

Den vackra ängeln står på ett brunnslock och på så sätt så fick vi använding även för det och på det sättet så dols det samtidigt som vi så klart kan komma åt om vi behöver. Ängeln väger ett par hundra kilo.

Så ängelt badar sina fötter i ett hav av blommor!

I mina krukor så blandar jag perenner med sommarblommor. På det sättet så kan jag ändra lite från år till år och vissa år planterar jag om allt sammans för att de skall få en så gynnsamma förhållanden som möjligt!

Tänk vad enkelt det är att inreda med krukor. Det blir som en egen trädgård i sig självt! Så himla roligt och härligt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.