Städining av köksträdgården!


I dag skall jag städa lite i min köksträdgård. Jag älskar att bara gå  omking i min lilla mini-köksträdgård och det är så tillfredsställande att veta att jag också har en kompost där jag kan slänga det jag rensar i stället för som tidigare när jag lade det i en stor oformlig hög eller slängde det i soptunnan!

September är min favoritmånad när det är så där fantastiskt skönt ute, inte för varmt och inte för kallt utan alldeles lagom! Solen skiner oftare i september. I september så fyller jag också år, närmare bestämd den 22 september. I år tänker jag inte fira så stort förutom att jag bjudit min söta mamma, och mina syskon med familjer, men inte för att fira min födelsedag utan mer för att umgås och visa dom vårt fina orangeri!

Därför vill jag också att min trädgård skall vara så fin som möjligt, fast det vill jag så klart alltid ändå. Jag har klippt ner mina luktärtor flera gånger för att få dom att blomma och det är så vackert när solen strilar igenom på dessa underbara blommor. Jag plockar in så mycket jag bara orkar för de blommar ännu mer om man hela tiden klipper bort blommor! Precis som de de allra flesta blommor gynnas av att man tar bort det som vissnat så att de inte behöver ta energi på att sätta frö. I bland kan det naturligtvis vara precis det man vill så man kan ta av fröerna. För min del så har jag redan tagit massor av baljor från luktärten och torkat så jag har massor av frön så nästa år behöver jag inte köpa några fröer alls.

Nu blev det en bild från mobilen för jag håller samtidigt på att tömmer min kamera på tusentals bilder. Bra när man kan göra flera saker samtidigt! Min melodi! 🙂

Jag bara önskade att dagarna hade lite fler timmar för det är så mycket jag vill hinna med! 🙂 Själv känner jag ingen stress över det jag inte hinner med för alltsammans är saker jag tycker om att göra och då får jag bara göra just det en annan dag!

Just nu vill jag planerar för nästa års perfekta trädgård för nästa vår är det dags för framsidan. Vet precis hur den skall se ut och längtar redan att få se hur det blir.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.