Tips om olika adventsljusstakar!


Tänkte jag skulle ge er ett tips om adventsljusstakar, man kan antingen göra en traditionell adventsljusstaker eller göra som jag och använda lite mer roliga färger och jag tycker det är roligt att göra i färger som passar där hemma!

Här en vanlig adventsljusstake tillverkad i stål med plats för 4 stycken vanliga ljus. Den är ganska djup och visst kan man fylla dem med mossa men jag har istället fyllt den med fina julgranshängen! Jag har tagit i just de färger jag ville ha och då blev det rosa och silver. Vackra sidenband i kulorna som blir en del av dekorationen!

dsc03358

Här nedan en lite bättre bild av samma ljusstake!

dsc03357

Här en annan variant där jag valt att ställa blockljus på en bricka. Köpt ett vackert band och bundit om varje ljus!

img_2251

Sedan fylllt brickan med mossa och dekorerat! Enkelt men fin och självklart kan man till skillnad från mig ha den i mer traditionella färger!

img_2703

Som ni ser på bilden nedan har jag även en dansk adventsljusstake med fyra färgglada ljus i. Vackert att dekorera bordet med.

img_2995

I ett fönster i köket har jag köpte stora ljusstakar för blockljus. Man kan med fördel spraya dom in någon fin färg. finns jättefina sprayfärger på t e x Bil Tema som kostar 69 kr/ burk! Här har jag satt självhäftande siffror på ljusen i glitter! Finns att köpa på t e x Panduo.

dsc08445

 

Här är året efter då valde jag att köpa siffror man kan sätta fast i ljuset som är tillverkad i metall och har en pigg man sticker in i ljuset!

IMG_3277

IMG_3279

IMG_3276

Det får bli dagens jul-tips! Ha en underbar tisdag.

Puss & Kram

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.