Äntligen är sättlöken satt!


Som jag väntat på detta tillfälle!!! Jag har ringt och ringt igen, varje vecka och frågat olika butiker om de fått in sättlök ännu för gullök, rödlök och scharlottenlök och i eftermiddag fick jag äntligen napp! Nu har jag satt 65 lökar i krukor för att de skall få börja utvecklas där för att få tidigare lök. Sedan gör jag en omgång till lite senare på säsongen! Detta gjorde jag förra året efter som våren var så sen, och tänk vad man upptäcker då! Så i år sätter jag på samma sätt men inte för att våren är sen utan för att få tidig skörd och hinna med ytterligare en sådd. Visste ni t e x att det gynnar löken att klippa ner blasten 2 ggr per säsong? Det gör att rotstystemet blir kraftigare och ger däremed en större lök.

Jag har underbara kraftiga tomatplantor!

Fantastiska plantor med både gul och grön zucchini!

Mina hänglobelia i blandade färger har redan kommit långt!

Sedan har jag även sockerärtor som jag idag äventyrligt nog satt ut i orangeriet! 🙂

Nu står mina sättlökar på översta hyllan i orangeriet med dubbel fiberduk för att kunna utvecklas. Förhoppningen är då att jag har lök klar redan i juli. Jag skall sedan förodla ny lök i maj (när andra brukar börja) för att sedan få även en lite senare skörd i september. Det enda man måste tänka på är att ge jorden bra med näring så den klarar 2 skördar.

Så gör jag även med potatis och det har fungerat jättebra. Just nu har jag min första skörd på groddning.

Gurkorna är också på gång!

Har även gjort fina torn av några av mina lila bönor och mina sockerärtor. Sedan har jag fler bönor som redan fått blommor! Vart skall detta odlingsåret ta vägen! 🙂

Vitlök satte jag redan i höstas så det skall blir roligt att se hur den utvecklas under säsongen!

En härlig dag där jag fått så ofantligt mycket gjort och dessutom har jag varit ute på träning i 9 kilometer. Nöjd och glad!

Hoppas ni får en fin söndagskväll, nu skall jag tvätta mitt hår och göra mig snygg! Eller ja, så gott det går i alla fall! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.