Att bli färdig!


Just nu är jag mitt inne i mitt projekt att göra min trädgård till ett fantastiskt ställe! Jag älskar att jag kan lägga allt krut på ett ställe men det tog mig en säsong att ”hämta mig”. Allt jobb med att köra fram och tillbaka och klippa gräs och sköta grönsaksodlingarna i sommarhuset gjorde att jag förra sommaren bara latade mig! Nu vet alla som känner mig att jag inte kan ”lata mig” men jag gjorde i alla fall ingenting i trädgården. Vi höll mer på att ställa i ordning allt.

Nu kommer vi steg för steg närmare en trädgård här i vårt hus som jag verkligen längtat efter. Vem kunde tro att när jag i tidig januari sa att ”jag vill ha en köksträdgård”, att vi skulle komma så här långt på så kort tid!

Rubriken tyder på att jag skulle vara ”färdig” men saken är den att man blir aldrig färdig! Jag längtar till ”pricken över i” som är mitt vackra växthus och vi har bytt modell på vägen och vägt för och nackdelar men nu är vi framme och jag hoppas inom någon månad kunna visa er resultatet!

Grinden då! Helt underbart att vi fick grinden som hörde till min sommarstuga. Att sedan Stefan förädlat den genom att först blästra och sedan svetsa dit några extra solstålar så inte hundarna kommer ut och dessutom göra utseendet än vackrare, sedan målat den i alufärg! Så många roliga detaljer vi lyckats med. Det lilla staketet där Stefan omsorgsfullt sågat till varje bräda med en perfekt spets och som följer de olika höjderna. Inget köpe-staket här inte!

Här ser ni tydligt var växthuset skall stå. Vi lägger över en presenning varje dag för golvet är isolerat så vi vill inte att det skall komma in vatten i onödan! Längs med berget och på ena kortsidan skall vi bygga fler odlingslådor som får lite olika djup beroende på berget. Det blir perfekt. Det finns massor av grönsaker och även blommor man kan odla där det inte är så djupt! så det kommer bli en fantastisk plats i solen!

Utrymmet i odlingslådorna som vi skall bygga kommer motsvara ca 4 stycken pallkragar så jag kommer totalt ha ca 10 kvm att odla på men förutom det så skall odlingslådor byggas även för växhuset. De skall ha hjul och kunna rullas omkring om man vill förstås. En inredare som jag vill ha möjlighet att ändra så klart efter humör!

Alla fantasiska växtstöd i balkonglådorna som Stefan tillverkat där mina luktärter nu har kommit en bra bit (har gått någon vecka sedan detta fotot är taget). Jag kan bara drömma om hur vackert detta kommer bli till sommaren!

Just nu byggs fler odlingslådor för fullt och jag kan bara fantisera om hur fantastiskt detta kommer bli inför nästa säsong även om jag naturligtvis kommer kunna sätta lite saker redan när det är klart! Jag kan fortfarande knappt fatta hur en helt omöjlig plats kan bli en sådan källa till inspiration på bara några veckor med hårt arbete! Vi har gjort precis allt själva för vi är tack och lov både händiga och idérika och detta gör också att jag får utlopp för några idéer jag haft!

Just nu försöker jag i möjligaste mån hålla mig i från att inreda mitt växthus på insidan. Jag vill spara på det nöjet, men jag skulle ljuga om jag inte erkände att det är svårt! 🙂 Men den som väntar på något gott…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.