Att skapa en vacker framsida på huset med blommor 2 kommentarer


Jag har alltid genom alla tider älskat blommor. Jag har alltid haft krukor på framsidan av mitt hus och sommarhus. Att skapa vackra krukor varje vår har vait något jag längtat till. Jag har alltid börjat vid påsk med påskliljor och penséer och sedan bytt ut längre in på säsongen för att få ett vackert blickfång på framsidan vid entrén.

När jag för några år sedan sålde mitt sommarhus så hade jag så många krukor som jag behövde flytta hem och då föll det sig naturligt att jag ställde dom på framsidan, och det var egentligen så det hela började. Sedan har jag bara adderat fler och fler för varje år!

Då när jag tog hem alla krukor så funderade jag över vad jag skulle plantera i alla dessa krukor och inför min födelsedag det året så köpte jag Hortensior och satte i mina största krukor för att göra fint. Det blev startskottet för hela min vackra framsida och efter det så har jag bara byggt på.

Det är som ett helt hav av blommor! Att sätta blommor i krukor överträffar faktiskt det mesta! Enkelt att sköta och hålla efter och vacker så in i bänken!

Det blir även tulpaner på våren som jag sätter i krukor och låter stå ute hela säsongen. Man behöver inte alls sätta krukor med tulpanlökar frostfritt som man ofta kan läsa om. Mina tulpaner blomstrar så vackert på våren så blommorna avlöser varandra.

Bilden nedan blev inte så vacker p g a solskenet, men hortensiorna på stam är så vackra. Jag har övervintrat dom och dom är till och med vackrare och större än när jag köpte dom! Ett verkliget lyckorus att se dessa fantastiska blommor, man vill hålla kvar sommaren och sensommaren så länge som det bara går!

Det fina är att man kan börja i liten skala och sedan bara bygga på! Det blir så fantastiskt vackert med en välkommande sida som är som ett blomsterhav! Själv älskar jag att ta min först kaffe här ute i det silade solskenet och beundra härligheten och klippa och ordna lite med alla mina vackra blommor!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att skapa en vacker framsida på huset med blommor

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Hanna,
   Åhhh så glad du gör mig! TACK gulliga du!!!
   Det är så fantastiskt med blommor och om man planterar perenner och blandar med sommarblommor så blir det så vackert. Det roliga är att man kan bara addera med tiden!
   Ha en superfin dag söta du!!
   //Berith