Ekfat för bevattning på plats!


I går var Stefan och lille Boss och hämtade ett supercoolt ekfat som vi skall använda till bevattning i bland annat orangeriet! Stefan monterade tunnan under gårdagen så under dagen på jobbet på fredag så fick jag den här fina bilden på tunnan på plats. Observera team-medlemmen som sitter och tittar bakom glas i orangeriet! 🙂 Alltså hur söt är han inte!?

Den här kommer göra underverk för det betyder att vi aldrig behöver ha vattnet påsatt även om vi råkar vara bortresta för vattenreservoaren kommer finnas i detta coola ekfat! Kan inte nog poängtera den härliga känslan av att ha ett bevattningssystem som vattnar helt automatiskt med keramiska avkännare som sitter nedstuckna i jorden och som känner av när det behöver vattnas mer, och stryper tillförseln av vatten när det är tillräckligt med fuktighet/vatten.

Det underlättar att ha en teknisk expert som Stefan som vet hur allting skall monteras för att fixa allt det där, för det är inte direkt enkelt!

Stefan skall sedan i maj månad komplettera med ett bevattningssystem som styrs av solceller som ännu inte finns på marknaden och som sedan kommer sköta en hel del av bevattningen av våra underbara växter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.