Glastak på plats! 2 kommentarer


Första dagen på jobbet efter semestern, och så fort jag kom hem blev det tal om ännu mer jobb. Då var det bara att hoppa ur finkläderna och dra på sig jeans och en tröja.

Tre meter långa glasskivor skulle upp på taken och naturligtvis hade Stefan tillverkat en egen konstruktion för att få upp dom på taket. Stefan son Robin var supergullig och kom över och hjälpte till och allt som allt tog det knappt 1,5 timma att få upp alla glasen! Fantastisk. Stefan är enormt duktigt på att lösa knepiga konstruktioner!

Vi är också så fantastiskt tacksamma för att Robin kom över och hjälpe oss, då vi inte hade klarat det utan hans hjälp. Jag har nämligen ont i min ena axel och har därför jättesvårt med lyft. Robin och Stefan jobbade så himla bra ihop!

Trots min onda axel ville jag ändå pröva om jag kunde klara av att lyfta upp ett glas, så innan Robin kommit fick vi upp det första glaset, men där någonstans tog det stopp och just då kom Robin och tog över. 🙂

Stefan hade gjort en låda att lägga glasen i med handtag på sedan hade han satt glashandtag på glasrutorna. Lådan bars till sidan av växthuset där Stefan skruvat upp en tillfällig konstruktion för att kunna lyfta upp lådan på taket. Sedan flyttades lådan längst bort och det första glaset lades! Så genialt!

Lådan bars på plats och vinklades upp på ställningen!

Så när klockan var 20:50 så var hela taket färgit och allt lister fastskruvade. Mer blider kommer senare! 🙂 STORT TACK till Robin som hjälpte oss, utan honom hade vi inte klarat det! 🙂 🙂

Ha en härlig tisdag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Glastak på plats!

  • Milan

    Hej. Fantastiskt. Skulle vilja se bilderna hur ni sedan får glasskivorna upp på taket. Hur mycket vägde dem? Ska bygga ett glastak av glaskassetter som väger ca 80 kg som ska upp 4 m. Bekymrad över hur jag får upp dem. Tack.

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Milan,

      Roligt att höra! Som du ser på bilderna, så byggde Stefan dels en kassett att lägga glasskivorna i och sedan en ställning för att i steg få upp dom tunga skivorna och med hjälp av ”glashandtag” som du ser sitter på glaset så lyfte dom sedan glasen på plats. Tungt, men om man planerar ordentligt och gör att i steg så går det jättebra. Tog mindre än en timma att få upp samtliga glas på plats.
      Det viktiga är förarbetet och att man gör det i steg och tillverkar verktyg/ställningar som gör att det varken blir farligt eller besvärligt. Som alltid är det förarbete som är viktigast!

      MVH

      Berith