Mer inspiration till krukor…


I dag har jag gjort en ny tur och köpt blommor. Har en stor terrass på 120 kvm och den kräver lite blommor åtminstone! Så jag tog en tur till en blomsterbutik som ligger nära där jag bor för jag hade redan bestämt vad jag ville ha i krukorna!

Så här såg det ut i bagaget på min lilla bil när jag körde hem! En angenäm syn i min ögon!

Väl hemma så började jag med att vattna alla blommor. För er som inte är så vana vid detta så börjar man med att dränka alla växter och med det menar jag att man fyller en hink med kallt vatten och doppar ner alla krukväxter en eller två i taget så att dom suger upp maximalt med vatten. Det bästa är att vänta tills det helt slutar bubbla då vet man att dom sugit upp maximal mängd vatten.

IMG_5062

Därefter började jag fylla mina krukor med lite ny planteringsjord och därefter så satte arbetet i gång. Jag tvättade även krukorna på utsidan så de skulle bli fina så det ser nytt och fräscht ut. Vid entrén så fortsatte jag mitt tema i vitt och grönt i olika toner. Även där har jag tre hjärtan i olika storlekar som har hängt med i några år och det blev fint med hjärtan på ena sidan och lite vovvar i mossa på motsatta sidan. Jag är barnsligt förtjust i allting som är gulligt!

IMG_5067

IMG_5084

IMG_5087

I år bestämde jag mig för att ha alla krukor likadana på min terrass. Så det blev Salvia, pelargon i ljust rosa, silvernjurvinda och häng-lobelia. En hänglobelia  i en lila och en blå i varje kruka! Superfint i mina ögon. Som älskar blått och lila och gärna i kombination!

IMG_5094

IMG_5091

Det känns konstigt att se krukor på terrassen och inga löv på träden. Det har nog aldrig hänt att det inte varit löv på träden när jag gjort klart krukorna på terrassen och då är jag ändå sen i år eftersom vädret varit så kallt.

IMG_5090

När jag höll på att plantera så insåg jag att jag räknat fel och dessutom glömt två krukor så det vara bara att åka en gång till och handla och eftersom jag ändå behövde en extra påse med planteringsjord så passade det fint.

IMG_5091

Sedan gjorde jag två identiska krukor till framsidan vid showroom. Jag valde runda vita krukor att bryta av mot mina höga fyrkantiga gråa krukor. På det sättet så bryter dom av både i form och färg och det blir en väldigt bra kombination. Så här blev det när det var klart!

IMG_5072

IMG_5071

IMG_5073

IMG_5070

IMG_5069

Så på båda sidor om showroom står alltså en hög fyrkantig grå kruka tillsammans med en vit rund kruka på hjul. Den vita vackra krukan har jag köpt på IKEA. Älskar dom och de höga grå har jag inhandlat på Mölnlycke Garden Center!

Känner mig så nöjd med mitt jobb i dag och det har i princip tagit hela dagen, men vilken belöning att ha dessa vackra växter att titta på!

Vilken helt underbar dag vi har! Sommar på en dag! Plötsligt händer det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.