Nu skall det inredas – Orangeriet! 2 kommentarer


Nu har vi börjat den roliga delen med att inreda vårt orangeri. Stefan har monterat lås på orangeriet men handtag fattas fortfarande! Han har även monterat svarta konsoller på den bakre väggen där skall det placeras hyllsektioner för mina odlingar. Lådor som skall tillverkas som jag ännu inte sett! Så spännande!

Vi har även varit och tittat på lite saker till inredningen. Vi har en väldigt klar bild av hur vi vill att det skall se ut. Där ute skall vi sedan sitta och prata och äta middag och planera fortsättningen på våra planer. Nu börjar det hända saker. Jag längtar efter att få sitta där en kväll när det ösregnar, eller varför inte snöar! 🙂

Sedan skall alla odlingar planeras. För mig är det så att när man odlar så är vissa saker roliga att pröva på, och vissa är roligare än andra att odla men man upptäcker också att vissa saker använder man och andra inte och då gäller det att fokusera på det man använder så klart! Så inför planeringen av nästa års odlingar har jag en ganska klar bild av vad jag vill odla.

T e x så odlade jag I år massor av vackra zuchini, men använde bara en bråkdel. Så jag kommer nog inte odla det nästa år då de dessutom tar väldigt mycket plats.

Nu har jag dessutom faktiskt vädigt mycket mer plats för odlingar men man vill verkligen använda jorden rätt. Jag har även de lådor som vi byggt runt växthuset men som vi inte planterat något I ännu då de fungerat som en liten estrad under byggperioden. Sedan skall Stefan bygga nya lådor åt mig för insidan av huset också! 🙂 Kommer bli så himla bra. Jag önskar bara vad jag vill ha, Stefan ritar konstruktionsritningar och bygger! Vi tittar på det tillsammans och sedan sätter bygget fart. 🙂 Kan det bli bättre! Vi kompletterar varandra, och hjälps åt hela tiden och är bra på olika saker. Vi är faktiskt ett riktigt bra team.

Nu skall vi ta bort de bräder som vi  använt under bygget som ligger runt orangeriet och som döljer de odlinigslådor vi byggt! Skall bli så roligt att se när det är borta hur det ser ut! De bräderna skall sedan bli nya odlingslådor på hjul! Vi har verkligen planerat allting i minsta detalj.

Vi har många planer även för insidan och ni skall få se hur vi gör allt eftersom!

Ha en underbar fortsatt måndag! 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Nu skall det inredas – Orangeriet!

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Åsa,
   Vi har köpt vårt orangeri på Skånska Byggvaror. Ta kontakt med dom dirket för jag tror inte dom har det på sin hemsida just nu då jag vet att dom gjort viss produktutveckling! 🙂

   Ha en fin dag!
   //Berith