Skördat lök!


Egentligen skulle jag skördat löken redan för ett par veckor sedan men jag har helt enkelt inte hunnit med. Men första dagen på semestern är inte heller så dåligt. Detta året sådde jag även charlottenlök som är en favorit i min matlagning och den blev riktigt bra måste jag säga. Det kommer jag definitivt göra om nästa år. Då skall jag prova att sätta banan-charlottenlök! (ser ut som banan i formen för den som undrar)

Jag hade satt både röd-, gul- och charlottenlök. Även vitlök men den är inte riktigt dag att skörda ännu. Vitlöken skördar vi bara för dagsbehov och den är superfin, men annars låter jag den växta lite till.

Jag tar upp löken som skall skördas och skär sedan bort blasten. Det fina med om man tar upp den lite tidigare är att jag sparar blasten (som gräslök) och klipper och fryser in, men nu när jag var så sen så var den inte så grön och fin längre.

Vi har nämligen numera sällan bara gräslök till våra färskpotatisar utan vi tar blasten på löken, så himla god! Det får blir dagens tips. I bland blandar vi lökblast och gräslök! Blasten till lök är mycket större så det blir väldigt fint på tallriken!

Hoppas ni haft en underbar dag. Nu skall jag se om jaga skall sätte en omgång potatis på stället där jag odlat lök. Skall bara skörda alla morötter också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.