Vilken underbar söndag!


I dag har det verkligen varit lite av varje. Lite flärd, lite hårt jobb, lite soft….precis som en perfekt söndag skall vara! Just nu sitter jag och väntar på att den bakade potatisen i ugen skall bli klar! Har jobbat stenhårt hela eftermiddagen. Jag har planterat i mina fina pallkragar. Många av mina fina förodlade plantor har åkte ner i dag för att växa till sig.

I går satte jag bland annat ner sockerärter som jag förodlad, och jag satte bra dit två plantor för att se hur dom klarat sig och dom såg verkligen superfina ut! Det betyder att jag kommer få sockerärter tidigt och sedan har jag även satt en mängd frön och ytterligare 10 plantor väntar på att få komma ut! men de får växa lite inne först.

Förutom det så har jag gjort iordning alla mina krukor och klippt bort det som skall bort. Lagt ny jord i och gödslat lite. Alla mina fantastiska buskar som jag planterade i krukorna förra året har klarat sig och likaså mina lagreblad på stam. Nu har jag gödslat även dom och vattnat så att dom skall komma i gång ordentligt. Har även klippt bort allt fult på murgrönorna som även dom har klarat vintern! Jag brukar nämligen alltid blanda med både perenner och sommarblommor i mina krukor. Tycker det blir fint.

Så här ser det ut efter att vi lagt allt grus runt pallkargarna i går! Känner mig supernöjd och just nu har jag förutom lock och små fiberdukstält även lagt en dubbe fiberduk under så att de skall hålla sig varma och goa. I dag vattnade jag även med ljummet vatten för att inte fullständigt chocka de stackars växterna!

I år har jag dessutom odlant slivernjurvinda själv och en grön kusin som kommer bli superfin ihop.

Idag har jag även grävt kanter till mina rabatter och fyllt på med både jord och gödsel för att förbereda jorden på mina fina plantor som jag sedan skall sätta ut. Jag har bland annat 46 stycken kantnepeta som skall få utgöra en vacker detalj i min långa rabatt på 10 meter på framsidan.

Alla mina balkonglådor på terrassen har också rensats, så man kan inte säga att jag har legat på latsidan idag precis!

Det känns fantastiskt att ha kommit så här långt och när jag tittade i min lilla pallkrage där jag satt mina första potatisar så såg jag att något grönt tittade upp….. 🙂 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.