Apple Watch – som jag använder den!


Jag köpte en Apple Watch första dagen de var till salu och jag kan uppriktigt säga att jag älskar den! Tänkte jag skulle dela med mig hur jag använder min klocka för jag har förstått att det är många som undrar om den är bra eller ej.

Jag tränar en hel del och jag verkligen älskar min klocka. Det känns peppande att ha den och till att börja med har den en app som heter Träning och Hälsa. Det är tre ringar i olika färger som viskar hur mycket jag rört mig under dagen. Den räknar allt, om jag går ut med hunden, går uppför en trappa, går ut och springer, ja allt. Detta lägger den sedan ihop och talar om hur mycket jag rört mig under dagen.

IMG_1712

Den ger mig också små tryck på handleden när den tycker att jag suttit still för länge. Den har en stegräknare som anger hur många steg jag tagit under dagen. Den anger även hur många kalorier jag gjort av med samt hur långt jag gått/ sprungit just den dagen. Den talar även om när den tycker att jag borde ställa mig upp i åtminstone en minut för att få blodcirkulation ordentligt.

Jag älskar klockan den är lite min kompis och samtidigt pushar den mig att kanske gå en extra sväng eller stå upp och jobba en stund. Allt för att kroppen skall må bra och för att jag skall röra på mig maximalt.

Jag kan själv ändra mina mål när jag vill, d v s jag kan själv tala om för klockan hur många kalorier jag vill göra av med på en dag. Hur många kilometer jag vill gå eller springa på en dag och hur många minuter jag vill stå upp/ timma för att kroppen skall må bra. Den är helt enkelt en hjälp för att jag skall må bra och en kompis som påminner mig om vad jag borde göra genom små pulstryck.

IMG_0339

Sen kan jag dessutom lyssna på musik med bluetooth-lurar när jag är ute och springer eller går. Den tar pulsen och jag behöver inget pulsband runt bröstet utan den sitter undertill på klockan mot handleden. Den ha självklart tidtagarur beroende på vad jag skall göra så kan man ställa in den på löpning eller promenad. Dessutom har den naturligtvis en tidtagarfunktion.

IMG_9876

Om jag utför min planlagda träning som jag angett så ger den mig små medaljer som uppmuntran och jag har sedan har en överblick över mina utförda träningar dag för dag i mobilen.

Detta är verkligen en superklocka, det finns allt i ett och massor av extra roliga saker och jag lär mig nytt varje dag jag bär den.

Många frågar mig om batteritiden, och jag har hittills aldrig haft problem med den. Jag laddar min klocka som jag gör med telefonen varje kväll och jag har inte använt mer än max halva kapaciteten på en dag. Jag har den större av de två modellerna (42 mm) och jag bär klockan hela dagarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.