En stund på jorden!


Det har börjat talas mycket om onyttan med att vara uppkopplad hela tiden, att alltid läsa bloggar och att alltid uppdatera instagram. Att som jag själv hela tiden dela med mig av saker och ting.

Själv känner jag inte likadant och jag känner att just det fenomenet att tala om detta är nödvändigt. Det är inte alla som upplever att sociala medier eller instagram är begränsande, utan jag ser det mer som en möjlighet. Men livet ger oss olika sätt att se på saker och ting!

För min del så kan jag själv begränsa mig, jag scrollar inte runt i timmar utan jag tittar och söker på det som är intressant och sedan lägger jag ner. Jag ser det mer som en möjglihet. Vem hade annars fått möjlighet att se mina söta hundar, eller hur hade jag annars kommit i kontakt med vissa underbara människor i andra länder på andra sidan jorden!

Däremot tror jag att precis som med allting annat så måste man även använda sociala medier med måtta. Ingenting är bra att överdriva och tänk på att det är du själv som är ansvarig för hur mycet eller lite tid du lägger på rätt saker. Ärligt talat så är TV inte ett bättre alternativ! Jag kanske lägger en timma på sociala medier och jag lägger kanske men inte alltid max 30 minuter på TV om dagen.

Det går också lite mode i att visa upp ett stökigt hem för att visa att man är mänsklig! Mänsklig behöver inte vara stökig. Jag avskyr stök, men jag störs inte av att någon annan har stökigt! Andra tycker tvärtom, att dom avskyr det strickta för att då känns det som om ingen lever i det hemmet. Det jag undrar är när vi skall på riktig lära oss att vi alla är olika.

Då kommer vi till den slutsatsen att alla andra blir stressade av ett perfekt hem eller personer som uppdaterar sina instagram med fantastiska outfits! Till er vill jag säga att lär att begränsa er, det måste man ändå lära sig i livet.

Hur vore det om alla bara fick var som dom är! Att vi accepterar att vi alla är individer, med olika styrkor och tillkortakommanden. Det är väl möjligtvis det jag stör mig på när det gäller sociala medier, att överdriva saker till den grad att det blir en sanning! Helt plötsligt heter de att ”alla egentligen har stökigt hemma” men ingen visar det!????

Så hur ser det ut hemma hos mig då. Jag har oftast städat och fint, men ofta håller jag på med något projekt som gör att det är lite stökigt någonstans, men det lider jag oerhört av. Jag älskar fint och vackert med fina blommor på borden och gärna överallt, på handfaten, på nattuksborden, i orangeriet och i showroom. Det sätter vissa krav på mig! Men DET ÄR JAG! Inget jag kräver av någon annan. Jag vet att jag har mycket energi och jag måste göra av den någonstans! Det är mitt sätta att göra mig av med mitt överskott och samtidigt älskar jag att springa omkring och göra fint överallt. Det är en stor del av mig.

Att sortera kläder efter färg, det gjorde jag långt innan sociala medier fanns. Långt innan det fanns bloggar så gjorde jag lite extra fint på torsdagar och ville att allting skulle blänka, att lakanen i sängen skulle vara nytvättade och manglade, att blommorna stod på borden och ljusen var nya i ljusstakarna. Att mitt hem var perfekt! Jag älskar det vackra!

I dag vill man förminska det. Varför är det så svårt att låta människor få vara individer. Vi pratar om ett tillåtande samhälle då måste vi också förstå att alla tycker om olika saker, alla vill olika saker, alla gör olika saker! Det är just för att vi inte är stöpta i en och samma form. Mode har funnits i alla tider. Att många under tider har samma saker på instagram är inget konstigare än att alla hade en Bumligen i köket på 70-talet! Egentligen är det konstigare att dom hade det på 70-talet. Precis samma fenomen, men i dag får vi det att låta som om det är något annat. Det är jag trött på!

Jag vill ha det fint hemma, hur otrendigt det än kommer bli. Jag kommer alltid att sortera mina kläder efter färg och mangla mina lakan. Att ha vackra kuddar och bädda min säng varje morgon! Ni andra får göra precis som ni vill och jag tycker om er precis lika mycket för det och jag hoppas ni gör det samma med mig! 🙂

Vår stund på jorden, är just vår och vi har alla möjlgheter att använda den tiden på vilket sätt vi själva vill. Det finns inga rätt eller fel, det finns bra olika människor och olika sätt!

Puss och kram!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.