DIY – Att tapetsera boards!


Ett helt underbart sätt att förändra lite i sitt vardagsrum, hall eller egentigen vilket rum som helst, är att använda sig av boards. Det bästa är att göra dom i samma mått som bredden av en tapetvåd, och hos Designers Guild är måtten oftast 52 cm eller bredare. Sedan målar man alla  kanter vita så att det ser fint ut runt om. Sedan tapetserar man fram och baksida och andledningen till att man tapetserar båda sidor är för att skivan inte skall ”slå sig” d v s böja sig åt ena hållet. Eftersom man måste tapetsera båda sidor så är det så klart bäst att tapetsera med olika mönster så man kan ändra efter behag!

Min tanke är att jag skall jobba med detta i mitt showroom, men även en idé för att göra förändring hemma. Man jobbar med basfärg på väggarna och kompletterar med färg och mönster på boards! Kan inte blir enkare och dessutom superenkelt att förändra.

Här nedan ser ni ett perfekt exempel på detta. Vit bakgrund, men två skivor med olika mönser och färg!

Här kommer ett annat exempel! En tapet med shade som går från mörkare till ljusare och då anpassar man bara den deln på tapeten som man vill ha och som blir snygg på skivan! Visst är det ett fantastiskt enkelt sätt att sätta färg och mönster på inredningen utan att behöva tapetsera en hel vägg!

Kan inte bli enklare än så här! Jag skall självklart visa er hur man gör när jag kommer så långt! Det kommer en steg-för-steg beskrivning!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.