Att vara ute i god tid – DIY Adventskalender!


Just nu när vi bara befinner oss i mitten på oktober är en perfekt tid att börja planera för vissa delar inför jul. Att själv göra i ordning en adventskalender är en sådan perfekt sak att planera. Inte bara för att man är ute i god tid utan också för att man då kan hitta massor av roliga saker som inte blir för dyra när man har lite tid på sig.

Det bästa sättet att hitta 24 bra saker, är att skriva en lista där man skriver upp nummer från 1-24 och sedan kan man fylla på med saker alltefter man hittar dom. Köpa små nummerlappar i tid som man kan numerera paketen med!

Min bästa idé är att köpa en kanvasduk (finns på Hornbach, Iems, Bauhaus, Konstnärshandel) och sedan klä den med ett  vackert tyg. Då blir det dessutom en tavla kvar när alla paketen är slut att sätta på sin vägg.

Klipp till tyget i rätt storlek…

…och använd en häftpistol. Själv har jag en elektiskt men det går alldeles utmärkt med en helt vanlig. Jag har bara en elektrisk för att jag helt enkelt använder den ofta.

Häfta sedan fast tyget. En sak som är viktig att tänka på när man klär om något, som här en duk, men även när man t e x klär om en stolsits, det är att man skall häfta fast tyget i en speceiall ordning. Man häftar aldrig klart en sida åt gånen utan man sätter häftorna mitt emot varandra, och man jobbar med alla sidor simultant. Det gör man för att inte få fula veck på tavlan eftersom tyg har en elastisitet så måste man göra så, och man spar hörnen till sist!

Sedan kan man bara slå in alla fina paket och sätta vackra snören på dom!

Så här fint blev resultatet! Jag valde ett tyg som passar i mitt vardagsrum!

Sedan kan man fästa paketen med en häfta i bak och på så vis bestämmer man själv på vilken höjd olika paket skall ha. Det är roligare om de inte sitter i nummerordning så man får leta lite.

Paketen är inslagna och sedan tog jg snören och fäste runt paketen så att de på så sätt kom på olika höjd!

Så här ser tavlan ut när den hänger på väggen!

Vem skulle inte vilja ha en sådan här fin adventskalender tavla!? Det är bara att sätta i gång. Tiden finns att planera in allt sammans!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.