Pepparkaksbak på nytt sätt!


Varje år är det samma sak. Många människor blir stressade av allt som skall göras inför jul och nyår. Saken är den att man behöver faktiskt inte bli så stressad. Man behöver inte göra allt. Jag tycker att samhället har blivit bättre med just det. Att alla gör som dom vill och inte nödvändigtvis exakt som traditionen säger att man skall göra!

Att baka pepparkakor är en av de saker som hör julen till men om man inte hinner eller vill göra pepparkaksdegen så kan man faktiskt köpa pepparkaksdeg. Jag brukar dock göra degen själv,  men det är för att jag tycker det är roligt. Tycker man inte det då är det bättre att köpa färdig!

Jag kavlade ut degen och gjorde hål med en äppleurkärnare och bakade dom i ugenen och sedan när dom svalnat så doppade jag dom i smält choklad och stödde på lite olika strössel.

Sedan satte jag snören i hålen så att det blir som en tepåse!

Lade alla fina pepparkakor i en fin plåtburk för tepåsar!

Pepparkakorna är redo för att doppas!

Man behöver inte göra allting som man alltid har gjort det utan man kan baka pepparkakor på ett nytt sätt! Har man barn som skall vara med och baka så är detta mycket roligare och dom kan får göra lite konstverk av sina tepåsar!

Det får bli dagens tips om pepparkaksbak!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.