Lappa jeans – världens enklaste tips! 4 kommentarer


Ska vi lappa jeans?! Har du ett par jeans som är, eller börjar bli så trasiga så du snart inte kan använda dom! Lappa dom! Det är ju dessutom väldigt inne just nu med lappade jeans. Själv har jag ett par jeans som jag älskar så jag bestämde mig för att fixa till dom. Sen kan man självklart lappa även hela jeans om man vill.

Eller varför inte lappa barnen jeans på käna som alltid går hål på redan innan och göra dom supertuffa!

Allt du behöver är en symaskin, lite tråd och textil-lim! Man behöver nödvändigtvis textil-lim med det underlättar något helt otroligt och gör jobbet mycket roligare och enklare!

DSC05706

Först klipper jag ut rutor i jeanstyg och limmar in kanterna, då det blir mycket enklare. För att sedan limma fast själva rutan precis där jag vill ha den och sedan sy den på plats. Det fina är då att den inte flyttar på sig och man behöver inte nåla!

DSC05723

Sen limmar jag runt om och sätter den på plats där jag vill ha den. Kanterna skall inte vara för breda men inte heller för smala för man skall sy så att inte lapparna fransar sig. 0,5-1 cm är lagom.

DSC05721

Man får vara beredd med lite hushållspapper om det skulle komma lite lim utanför, då är det bara att torka bort.

DSC05725

Färdiglimmand ruta, nu bara att sy fast.

DSC05727

När jag skall göra något så skall Popcorn alltid vara med, och detta var inget undantag, men har är så himla söt så det gör ju inte så mycket….

Hjälpreda på plats liksom jeans att klippa i och jeans att laga.

DSC05718

Sedan kan man göra lapparna hur man vill. Jag beslöt mig för att överlappa själva lapparna lite då jag tyckte det var coolt. Nu skall jag bara sy fast dom också. Jag valde en tråd som var väldigt lik jeansen men även här kan man leka med kontraster om man vill!

DSC05722

Vovven vaktar jeansen under tiden jag syr…

DSC05712

Ingen kommer nära få då blir Popcorn sur…han hjälper ju mig! Här ser det ut som om han gör själva jobbet..

DSC05724

Så där jag nu skall jag fixa i ordning mig och sedan skall jag dra på mig mina ny-fixade jeans!

DSC05728

Nu skall jag åka på en liten söndagstur! 🙂

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Lappa jeans – världens enklaste tips!

 • Laglappen

  Snyggt och bra. Men fråga: Hur håller sig lagningen efter en tvätt? Eller efter ett par tvättar? Och du skriver inte vilket typ av lim du använde. Gärna info på det tack. Har också en blogg där jag gjort en liknande guide. Bloggen är nu men gå gärna och lämna feedback om du har tid över. Tror stenhårt på att laga istället för att hela tiden köpa nytt 😀

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej,
   Jag använder textil-lim det håller även i tvätt. Sedan syr jag en söm efteråt. Det gör att det blir väldigt hållbart. Du kommer slita ut jeansen innan lapparna går sönder eller lossar.

   Ha en fin kväll!

   MVH
   Berith

    • pretty Inläggsförfattare

     Hej,
     Jag använder det lim du ser på bilden. Lampskärmslim eller textillim, jag har lappat jeans och mina håller fortfarande, och jag har faktistk slitit ut jeansen innan lapparna lossnat precis som jag skriver.

     MVH
     Berith