Symaskin…


Min symaskin har gått sönder. Nu har min symaskin varit min kompanjon i snart i snart 26 år!!! Så att den nu gått sönder och jag bestämt mig för att inte laga den utan köpa en ny är faktiskt helt ok.

När jag skall köpa en ny symaskin så vill jag att det skall vara en mekanisk maskini. En elektronisk kan det bli alltför mycket fel på och det enda jag egentligen behöver (och de allra flesta med mig) är en stabil symaskin som syr raksöm, zik-zak och kan göra knapphål. Något annat behöver man inte om det inte är så att man broderar med en symaskin förstås. I övrigt så så har jag en overlock som jag använder väldigt mycket.

I dag är det inte så lätt att köpa en symaskin för många är tyvärr skräp. Själv har jag en Pfaff och när man har en maskin som man är nöjd med, den har trots allt sytt åtskilliga gardinlängder och kuddar och allt annat under 26 års tid, så är det inte heller lätt att byta märke.

Den här maskinen skulle jag vilja ha! Vi får se om det blir denna eller någon större mer avancerad modell, men jag behöver egentligen bara en stabil och snabb maskin.

1442338

 

 

Har även tittat på Easy Jeans men jag tycker inte om alla knapparna. Jag vet att det skall vara en bra maskin.

EasyJeans_srcset-large

Otroligt frustrerande att inte ha en symaskin, den är en stor del av mitt liv, kan inte leva utan symaskin och en symaskin skall man inte köpa på impuls utan det gäller att sätta sig in i alla nya finesser och samtidigt välja bort det som man inte behöver eller kan vara en orsak till att en maskin krånglar. Det blir i alla fall en mekanisk symaskin, så mycket vet jag just nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.