Midsommarmat!


Gör ni alltid samma saker till Midsommar eller prövar ni nytt varje år!? Jag brukar göra laxpaj, men i år kommer jag inte att göra det för nu håller jag på att komma i form och då kan jag inte ens på högtider äta för mycket och i år har jag bestämt att den enda utsvävning jag får lov att göra på Midsommar är jordgubbstårta till fikat, men under förutsättning att jag gör minst 20000 steg den dagen.

Det är helt enkelt så att allting går men det kräver en motpresetation!

Jag tänkte ändå dela med mig av receptet på denna underbara paj! Här ser ni dom små pajerna på bordet! Jag gillar att göra i små portionsformar för det gör att man inte kan ”överäta” och det ser så trevligt ut med dessa söta formar för sanningen är den att en stor paj blir alldeles för mycket.

Laxpaj för 4 små portionspajer

1,5 dl mjöl, 75 gram smör, 1 msk vatten

Rör samman ingredienserna och lägg den i gladpack i kylen i 30 minuter. Ta ut den och tryck ut i smorda formar. Nagga med en gaffel innan du sätter in dom i ugnen. Förgrädda skalen i ca 10 minuter.

Skär lax i mindre bitar, hacka ca 3 cm purjolök och finhacka 2 matskedar dill. Fördela i skalen

Äggstanning

1 ägg, 1/2 dl grädde, 1 dl mjölk, 1/2 dl riven ost. Vispa allting samman och krydda med vitpeppar och salt. Smaka av. Häll i äggstanningen över fyllningen.

Skiva en halv avokado och gör mini-skivor som du lägger som i en solros. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter eller tills de får fin färg och äggstanningen har stannat.

Jordgubbstårta till kaffet är absolut värt 20000 steg! Eller vad tycker ni!

Ha en bra dag! I dag har jag ett möte som jag hoppas leder till något positivt, men vi får se! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.