I dag tänkte jag tipsa er om en pasta med nötfärs, bacon och chiliflakes som jag tillagade i dag till middag. Den blev helt fantastisk!

Av någon anledning var jag vansinnigt sugen på pasta. Kanske beror det på min något begränsade kost just nu, inte för att jag inte äter, men jag försöker välja bra alternativ på veckorn. Denna pasta gör jag inte så ofta men tänkte att jag måste dela med mig igen då den är så fantastiskt god. Så här kommer mitt recept!
Pasta med nötfärs, bacon och chiliflakes, 4 personer
500 gram Nötfärs
1 pkt Bacon
Krossade tomater 250 gram
Chili-flakes (finns att köpa från Sankta Maria)
1 paket med bred spagetti, jag använde Pappardelle
Schalottenlök, 2 stycken
Gul paprika 1 stycken
Vitlök, 2 klyftor
1 dl grädde
2 msk socker
1 Chili (om man vill jag använder mildaste)
Salt
Köttbuljong, 1 tärning
Påse med salladsmix
Servera med riven parmesan
Så här gör du min pasta med nötfärs, bacon och chiliflakes
- Börja med att sätta en kastrull på spisen med saltat vatten till pastan
- Finhacka sedan schalottenlök. Finhacka även dom två klyftorna med vitlök. Grovhacka den gula paprikan. Kärna ur och skiva i lite bitar.
- Finhacka chili och jag valde en mildare chili (Chili kan du utesluta om du inte gillar stark mat). Klipp bacon med en sax, det tycker jag är det enklaste sättet att dela bacon.
- Fräs bacon i stekpannan till sen är lite knaprig. Häll upp dom färdigstekta baconen på ett fat.
- Fräs schalottenlök och vitlök tillsammans
- Lägg sedan i nötfärsen och fräs den tillsammans med löken
- Häll därefter i en burk med krossade tomater
- Krydda med salt, chili-flakes och en buljongtärning.
- Tillsätt bacon, och finhackad färsk chili.
- Tillsätt grädde och låt koka ihop.
- Tillsätt penna-pastan när vattnet börjar koka och låt den koka den tid som står på paketen tills den blir ”al dente”. Al dente är när den fortfarande har kvar ett litet tuggmotstånd. Spara lite pastavatten innan du häller av vattnet från pastan 0,5-1 dl.
- Tillsätt all paprika när det är ca 5 minuter kvar tills pastan är klar.
- Blanda den färdigkokta pastan med den färdiga såsen
- Innan du är helt klar så garnerar du pastan med salladsblandningen så du får lite grönt i pastan. Jag brukar ställa min fina stekpanna direkt på bordet. Det kan man göra om man har en fin stekpanna som passar ihop med porslinet.
Hacka alla ingredienser innan du startar
Det är perfekt att göra i ordning allting innan du startar själva matlagningen. Då blir det ingen stress i något moment och man kan laga mat med glädje!



Hoppas ni får en fortsatt härlig vecka och nu ser vi fram emot att det snart är fredag igen! Ni vet väl att ni kan gå direkt till Kategorier på förstasidan i min blogg och välja recept så hittar ni alla mina recept där.