Recept på världens godaste Mozartkulor!


Att göra Mozartkulor är ingen svår match! Mozartkulor är ett lyxigt godis som man enkelt kan göra själv och de blir mycket godare än de man köper!

Gott till en kopp kaffe och härligt att bjuda på när man får besök!

Mozartkulor ca 30 st

125 gram nougat

200 gram mandelmassa

200 gram mörk 70% Choklad

Dela 125 gram nogat i 30 bitar och rulla dem till kulor. Lägg på bakplåtspapper och lägg i kylen över natten.

Dela 200 gram mandelmassa i 30 bitar kavla bitarna mellan bakplåtspapper och klä in nogatkulorna och rulla dom till fina bollar. Ställ i frysen i någon timma.

Smält 200 gram choklad i mikrovågsugnen och doppa kulorna i och låt de rinna av. Lägg dem på ett bakplåtspapper och sätt dom i frysen i ett par timmar.

Förvara dom kallt och ta bara fram några i taget! De blir verkligen supergoda!

Underbart godis till advent! 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.