Skörda vindruvor i orangeriet


Måste bara visa mina fina vindruvor jag skördade i helgen i orangeriet när vi skulle ha lite ost och kex. Jag klippte ner några klasar av varje färg. Vilken underbar känsla!

Jag köpte mina plantor och planterade denna våren så rankorna är mer eller mindre nya. Fantastiskt att de ändå producerar så mycket druvor. Härlig känsla i alla fall. I våras så tänkte jag nog att det inte skulle bli så mycket med all frukt den verkade producera så här första året. Men oj så fel jag hade!

Jag planterade en grön druva och en röd. En på var sida i orangeriet så att dom skall mötas i taket. Lite overkliget tycker jag att der är att gå ut och hämta vindruvor i sitt alldeles egna orangeri!

Jag vet att mina grannar på landet hade vindruvor mot en södervägg helt i lä, så jag är säker på att det går utmärkt att odla även utan orangeri. Det jag minns är att dom mognade något senare. Så om du inte har ett orangeri som jag har, misströsta inte utan välj ut en varm och solig plats i lä och sätt vindruvor du också!

Så detta året har vindruvor och persikor tillkommit i min lilla miniträdgård. Tänk ändå vad mycket frukt och grönsaker man kan få på liten yta.

Hoppas ni får en fin fortsatt dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.