Mitt 2016 – Del 1 1 kommentar


Tänkte jag skulle sätta ihop mitt år med bilder och ord, och för enkelhetens skulle tänkte jag göra 4 delar. Så vi börjar helt enkelt med del 1. Året började inte så bra. Jag kännde mig inte riktigt kry och visste inte vad det berodde på. Var yr i huvudet, kände mig allmänt svag och slutade träna för att jag helt enkelt kände mig svag och vek. Jag började promenera för att överhuvudtaget kunna röra på mig. Från att innan har sprungit milen på 39 minuter kunde jag knappt släpa mig runt på 3 kilometer. Jag började gå upp massor i vikt och förstod inte vad som hände. Min energi rann ur kroppen på ett oförståligt sätt.

Vi gjorde färdigt sovrummet som vi helt gjort om och tapetserat med nya tapeter! Sytt gardiner och köpt ny säng och sänggavel! Älskar mitt nya sovrum precis som det gamla. Men som den inredare jag är så älskar jag att göra om och hitta på nya projekt!

Tjejerna från Designers Guild var här i början på året och visade den nya vårkollektionen för 2016! Som alltid lika trevligt!

I övrigt var det också lite turbulent för min bästa väninna som skilt sig och bodde hos mig delar av tiden flyttade till nytt hus den 1 februari och började ett nytt liv. Jag sa till henne på slutet av 2015, att du kommer under 2016 säga att detta är det bästa som hänt dig! Jag fick rätt….jag visste det!! Just denna gången kändes det verkligen viktigt att få rätt för hennes skull!!. Så fantastiskt roligt att se henne må bra och känna sig stolt över sig själv igen och man ser verkligen att hon strålar! Skön känsla. Som grädde på moset har hon dessutom träffat världens goaste kille, Roger, och dom skiner i kapp när dom är tillsammans!

Vi hjälpte henne flytta och just den dagen mådde jag skit jag hade strålningar ut i vänster arm och ut i fingrarna, så både Stefan och Helene fick för sig att jag skulle få en hjärtinfarkt. Något jag inte trodde ett dyft på men jag hade så ont i armen att jag inte kunde bära vid min väninnas flytt! Det var det avgörande som fick mig att boka tid hos läkaren! Jag som är en ”viking” i vanliga fall, kunde inte ens lyfta en flyttlåda, än minder höja armen över huvudet eller en så enkel sak som att ta på sig bilbältet i bilen!

Flytten gick dock bra än då! Vi gjorde fint hemma hos Helene och jag gjorde det jag kunde och är bäst på…piffade och gjorde ordning i hennes garderober.

Jag köpte ett dockhus på loppis som jag började renovera, men i takt med att jag mådde så dåligt så blev det inte riktgt klart, men jag kom en bit på väg som jag skall visa senare. Jag betalade 100 kr för dockhuset på loppis!

Köpte massor av tulpaner i härliga rosa toner…hela våren!

Den 23 februari firade vi Stefans födelsedag, han fyllde 62 år och han fick välja vart han ville gå. Det blev Gothia Tower och Heaven 23 och en räksmörgås med lättöl! Vi hade inte varit där på flera år då så det var en liten nostalgitripp. I sin nya coola tröja från Replay för dagen!

Vovvarna fick en tunnel som vi hade mycket kul med!

Jag började planera för hur dockhuset skulle se ut. Kopierade mängder av tapeter för att få till de rätta för det lilla dockhuset!

Detta var mitt moadboard för mitt lilla dockhus!

Gjorde små lampskärmar i microformat och gjorde en djuphäftad sänggavel till mitt lilla dockhus!

Gjorde massor av fika till mina arbetskamrater i tid och otid, som jag inte åt av själv men fann någon form av tillfredsställelse av att baka och greja för att sluta tänka på att jag inte kunde träna!

Mina gulliga följeslagare var med på allt som vanligt!

Jag beställde min nya Volvo. En vit Volvo XC60 R-Design AWD D4! Gillar bilen men den är inte som mina tidigare 8 cabriolet. Det är allt jag kan säga!

Det började bli lite ljusare ute i mars månad…alltså denna lilla gullegris! Närmar sig snart hans 1-års dag!

Två små nya bebisar såg dagens ljus, nämligen Fanny och Ellen. Stolta föräldrar Josefin och Robin, och Robin är alltså Stefan´s son!

Många sköna kvällar i vårt underbara hem!

Stefan köper skidor till mig för att muntra upp mig och försöka få mig på bättre tankar och nya mål nu när jag inte längre kan springa! Jag satte mål att vara med i Vasaloppet då och göra en svensk klassiker.

Gullegrisarna fortsätter att vara just det…gullegrisar, även mot varandra! Oskiljaktiga!

Dockhuset börjar ta form! Tapetseringen i samtliga rum är klar!

Vi gör en fantastisk väsk-vägg i min walk-in-closet! Med hjälp av köksstänger från IKEA. Någon vill vara med och greja i vanlig ordning…

Stefan gör för första gånen den godaste pastarätt jag någonsin ätit i hela mitt liv. Pasta är det bästa jag vet och denna rätt slog ALLT!

Påsken kom sent år 2016 och jag gjorde ägg som såg ut som hjärtan! 🙂

Jag kämpade på och bytte gym och löpning mot promenader och inte heller det fungerade. Fick ta med mig mobilen på promenader och ringa Stefan som fick komma och hämta mig otaliga gånger när det svartnade för ögonen. Trodde jag hade fått allt från diabetes, fel på sköldkörteln, till kristiallsjuka, till övertränad….

Detta överskuggade det mesta  kan jag säga men jag försökte hålla modet uppe. Jag publicerade inte många bilder på mig själv det första halvåret för jag gick upp till 84 kg! Helt galet. Mellan januari och april gick jag upp hisnande 19 kilo. Var hos flera doktorer som inte kunde hitta eller fastställa felet. Man trodde jag hade fel på sköldkörteln men det visade sig att det inte var fallet. Alla prover var perfekta! Jag mådde skit på riktigt men ingen tog mig på allvar för jag hade så fina värden! Vad är värden, superbra vilopuls och blodprov om man mår skit!

Som vanligt planerar jag allt jag stoppar i mig.

Var noga med allt jag stoppade i mig precis som jag alltid varit! Försökte hålla modet uppe, inte många märkte av min desperation. Jag är en envis person! Tror envis är bara förnamnet faktiskt…jo, jag sa det själv!

Jag kämpade på med min träning och ännu hade jag inte fått några provsvar som sa vad det var jag led av. Jag mådde faktiskt riktigt dåligt men försökte hålla modet uppe allt vad jag orkade.

Jag som hade lovat mig själv att jag skulle vara i bättre form än någonsin nu när jag snart skulle fylla 50 år var helt plötsligt i sämre form än jag varit i hela mitt liv…

Under januari-april finns det nästan inga bilder på mig alls. Jag tog inga och dom jag tog slängde jag inge. Jag var desperat och nu gick vi in i maj månad och jag skulle på mitt 3:e läkarbesök.

 

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Mitt 2016 – Del 1