Träningsuppföljning 2 kommentarer


Hur har nu denna veckan gått? Jag har inte riktigt nått upp till det resultat jag ville, en kombination av skador och värme! Har gjort mig illa i ena knät, men det hindar mig inte från att träna bara att jag måste ta det lite lugnare, och inte träna riktigt lika hårt. Jag kan heller inte göra utfall, eller andra övningar som belastar knät och om det inte blir bättre denna vecka så måste jag nog gå iväg till läkaren då jag inte ens kan resa mig ur soffan. Men det går bra att gå och springa men det är i vissa ställningar som knät gör ont t e x när jag belastar det med vikt!

Jag har gått ner ynka -0,1 kg från förra veckan ( jag jämför alltid med föregående vecka). På de 11 mätpunkterna som vi gjorde så har jag däremot gått ner ytterligare -12 cm!!!! Fantastiskt HÄR hittar ni mina mätpunkter jag gjort och det är alltså dem jag har uppföljning på varje måndag!

Viktigt att hålla någon form av dagbok på vad man gör, så att man i efterhand kan gå tillbaka och titta hur man faktiskt tränade och åt, om det har gått bra. Men också om det har gått dåligt så att man kan titta igenom och ändra och justera! Det behöver inte vara något avancerat för då är risken att man hoppar över det.

DSC03401

Trots den nästan obefintliga viktnedgången känner jag mig mycket nöjd med resultatet och det är just därför det är så viktigt att inte bra koncentrera sig på vikt för när man lägger på sig muskler och fett försvinner så blir inte skillnaden så stor, särskilt inte i början, sen beror det naturligtvis på hur mycket övervikt man har.

Nu skall jag iväg och jobba och man blir alltid lite mer motiverad när man gjort framsteg och är mer peppad att hålla på sin linje. Var inte för hårda mot er själva i början, kroppen behöver vila för att återhämta sig, och orkar ni inte springa så gå då istället, det är bättre än att sitta hemma! Det brukar ofta debatteras om powerwalk eller jogging är den mest effektiva som fettförbränning, och det krävs ingen Einstein för att räkna ut att joggning naturligtvis bränner mer kalorier! Men, om man inte orkar eller kan jogga så är alternativet powerwalk väldigt bra! Det gäller bara att verkligen gå så fort man kan! Här är det också individuellt, men övning ger färdigthet och Rom byggdes inte på en dag! 🙂 Det är med träning som med allt annat här i livet, det vi övar oss på blir vi bättre och bättre på! Sen kommer vi till det mer ”tråkiga” vi lägger på oss fett under många år, och i samma ögonblick som vi börjar träna så förväntar vi oss resultat på en vecka eller två, utan att ta hänsyn till hur lång tid det faktiskt tog att att lägga på oss, sätt det i proportion till varandra så kanske ni blr lite mindre otåliga! Jag skall sätta BEACH 2014 som ett rimligt mål! Naturligtvis med delmål på vägen! Men med nästan ett år på mig skall jag vara i riktigt bra form!

Glöm nu inte att vi har slut-spurts REA på Pernilla Wahlgren klänningar och nu finns det bara ett fåttal kvar, men alla som beställt klänningar i helgen kommer vi packa och skicka iväg idag!! Klänningen nedan har jag ett par kvar av i small i båda färgerna!

 DSC032971 12096_911626477b99f1b9045cb9248793d35b1

Denna finns kvar i mediumDSC02999

Ha en skön dag!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Träningsuppföljning

  • MH

    Du kan ha råkat ut för löparknä, det fick jag när jag gick mycket på asfalt.
    Prova att ha ett knäskydd och se om det hjälper, annars får du använda det med måtta. Man kan ju få i hinnorna, som en inflammation också vid överbelastning.

    Krya på dig och lycka till med träning och vikten och livet.

    Från Österlen/MH