En planteringsdag för Jätteverbena!


I dag blir det en planteringsdag för Jätteverbena! Jag måste få ut alla mina plantor i krukor och rabatter! Jag har hela orangeriet fullt med plantor och nu behöver jag få ut dom innan det blir för varmt och för att ge plantorna en chans att etablera sig på sitt växtställe i tid. I dag skall jag fokusera först och främst på Jätteverbena. Jag har så klart vant dom vid utelivet i ca en vecka så att dom är redo för vind och sol. Förstå och främst skall Jätteverbena planteras. Jag har både stora plantor som redan börjat blomma och lite mindre plantor som jag har sått när jag har toppat mina plantor.

En planteringsdag för Jätteverbena!
En planteringsdag för Jätteverbena!

Planteringsdag av Jätteverbena i rabatter och krukor

En planteringsdag för mig innebär att jag bestämmer på förhand ett antal saker som jag skulle vilja ha gjort under ett antal dagar, men som jag samtidigt kan göra i steg. Jag gör en lång lista (jag älskar att göra listor). Det gör att jobbet blir mycket roligare tycker jag. Sedan ser jag hur långt jag hinner! Jag tycker det är en härlig känsla att bocka av allt man hunnit med under dagen. Jag älskar verkligen min trädgård och jobbet i trädgården för mig är bara lustfyllt. Det gör att också eventuellt tråkiga moment bara blir en punkt på listan, och då plötsligt känns mindre tråkig!

En planteringsdag för Jätteverbena!
En planteringsdag för Jätteverbena!

Jag skall plantera Jätteverbena på framsidan av huset i lådor som vi byggt under en pergola. Detta året skall jag även plantera Jätteverbena i en av rabatterna på framsidan för att se hur det blir. I höstas grävde jag upp mina vita rosor som hade fått någon form av fläcksjuka och bestämde mig för att dra upp Jätteverbena även till denna rabatten. Jag har totalt 25 jättefina plantor.

Jätteverbena trivs i krukor

Sedan skall jag plantera Jätteverbena i mina grå krukor på ena långsidan av huset. Där står dom så himla fint mot husväggen i solskenet. Jag har ytterligare en rabatt som jag grävt ut där det tidigare bara växte brännässlor och även där skall jag plantera Jätteverbena.

Jätteverbena är en otroligt tacksam blomma som dock kräver lång upp-drivningstid. Jag börjar redan i slutet på december med att sätta fröer. Sedan toppar jag den så att den skall förgrena sig fint och nu i maj är det dags att plantera ut. Fjärilar och bin fullkomligt älskar den och den trivs också väldigt bra även i krukor.

Hoppas ni får en härligt Skärtorsdag, min skall avnjutas i trädgården till största del i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.