Härligt med en varm brasa när det regnar på tvären!


Jag tänker ofta på hur priviligerad jag är. Att jag har tak över huvudet och mat på bordet. För egentligen är det allt som behövs! En dag som denna när det är isande kallt på utsidan och det regnar på tvären, så där smått så att man blir helt genomblöt så fort man bara sticker ut näsan. Då känner jag mig extra tacksam för allt fint jag har omkring mig.

Att jag kan tända en brasa med en fjärrkontroll verkar ju nästan på gränsen till lite galet! Jag är så ofantligt tacksam för det jag har, men samtidigt skall man veta att jag har jobbat väldigt hårt under väldigt många år, så det har inte på något sätt kommit gratis, jag har absolut inte ”glidit på en räkmacka” precis. Jag har jobbat 80 timmar i veckan de senaste 10 åren. Jag har inte en enda sjukdag. Jag har t e x sedan 2005 jobbat varje helg och aldrig haft semester på sommaren som alla andra, utan jag har jobbat varje dag sommar som vinter. Över julen har jag jobbat varje år och varje nyårsafton har jag inventerat sedan 2005 då jag öppnade butiken! Det är verkligen ingen dans på rosor att vara egen företagare utan det kräver dubbelt så mycket jobb, 100% dedikation och focus på det man gör. Dessutom måste man hela tiden titta framåt och planera. Men jag älskar det!

Många frågar mig hur jag orkar? Varför jag inte ”går in i väggen” eller blir utbränd som jobbar jämt? Svaret på den frågan är omöjlig att ge. Men redan sedan jag var tonåring och jobbade extra har jag haft en speciell inställning som jag fick lära mig hemifrån. Den har jag haft mycket användning av och när jag sedan flyttade till Göteborg och jobbade på Mc Donald´s som restaurangchef så använde jag den nästan dagligen. När du har mycket att göra, tänk bara på att du behöver skynda dig så fort du någonsin kan, samtidigt som du måste ha roligt och vara glad! Det tror jag är min lösning! Jag skyndar mig alltid, jag planerar allt. Måste jag gå på toaletten så kan jag knyta skorna under tiden…förstår ni då hur jag tänker? Jag gör alltid mer än en sak åt gången! : ) Har nog aldrig hänt att jag stängt min jacka innan jag går ut, det kan jag göra när jag går till bilen…med allt tänker jag så!

Men jag är så oerhört tacksam för allt jag har! Glad och tillfreds med mig själv! Glad för att jag är i mitt livs form trots mina 50 år. För det har jag också lyckats med!

I dag skall jag bara sätta mig ner och njuta av elden som brinner och tänka på hur bra jag faktiskt har det! Jag tycker att det är viktigt att reflektera över det i bland!

DSC03964

DSC03976

DSC03977

Handen på hjärtat, har jag aldrig någonsin ångrat mig ett ögonblick att jag startade eget 1993. Inte ens 2008-2009 när det var lågkonjuktur och det var väldigt kämpigt, för samtidigt så lever jag min dröm! Jag älskar varje ögonblick, även om det finns sysslor som jag helst skulle slippa, men så är det i alla jobb! Visst har jag förlorat pengar i bland, men å andra sidan har jag även tjänat en del. Men en sak skall man veta, att det ligger ofantligt mycket jobb bakom och man kan säga att man i princip aldrig är ledig. Men jag älskar det ändå!

Med det sagt så önskar jag er en underbar kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.