Idéer och planering för ny walk-in-closet! 2 kommentarer


Som ni kanske läst tidigare så står jag i begrepp att göra om min walk-in-closet. När jag köpte huset för nu nästan 8 år sedan så gjorde jag om ett av de befintliga sovrummen till en walk-in-closet. Har älskat den och gör fortfarande, men ibland vill man förändra och just nu så är min önskan att ljusa upp min walk-in-closet. Än så länge är jag bara i planeringsstadiet, men just den delen måste få ta tid då jag hela tiden kommer på nya ideer.

Idag är min walk-in-closet inredd med ekgarderober, den har tapeter från Designers Guild och även sidenlängder och hissgardiner i siden från Designers Guild. Jag har tänkt att detta skall få vara kvar, men intrycket kommer bli ett helt annat när jag byter ut inredningen mot vit istället för ek. Dessutom planerar jag att lägga in en heltäckningsmatta och addera lite detaljer som jag inte hade innan. Mitt förvaringsbehov har också blivit lite annorlunda, och jag planerar samtidigt att göra om en förvaring som idag finns i min groventré för att få bättre förvaring för ytterkläder där.

Här får ni lite en känsla av hur det ser ut idag.

Tapeterna är dessa, de sitter på två motsatta väggar så den ena speglar sig i spegeln som sitter på väggen.

P479_05 P479_01

DSC01091

Gardiner i siden broderad siden även det från Designers Guild!

DSC00990

Med hissgardiner även dom i siden från Designers Guild. Lampskärmar och lampfötter har jag inhandlat på Gekås i Ullared.

DSC016922lampor o skärm DSC01691lampa skärm

Garderoberna är i ek, men lite olika förvaringsmöjligheter. Här nedan plexilådor med förvaring av skärp och underkläder.

DSC00998

På bilden nedan ser ni hur det ser ut bakom fönstret och mot dörren som leder ut i allrummet

do

I dag har jag redan en 3 meter lång skogarderob i mitt sovrum så skor behöver jag inte ha någon adderad plats för i min walk-in-closet tack och lov.

Samtidigt letar jag efter detaljer som skall fungera med befintliga tapeter som jag älskar, och de gardiner som sitter där idag! Det är detta som jag brukar tjata om att det är så viktigt att välja tapeter och tyger med hjärtat då tröttnar man aldrig utan älskar dom lika mycket år ut och år in! Vill också ha den där lyxiga känslan i min walk-in-closet som just tapeter med flock och sidengardiner bidrager med.

Jag har även letat efter en fin pall som skall stå mitt på golvet och hittat en fin och prisvärd pall på Åhlens som jag tänkt skall stå mitt i rummet. Min walk-in-closet är inte så bred så det gäller att hitta möbler som inte tar för mycket utrymme men som ändå ger en viss känsla. Pallen finns dessutom i flera färger så det är bara att välja och vraka. Jag kan heller inte lova att jag inte klär om den i ett tyg från Designers Guild! Men det får bli en senare fråga! Vill även tipsa er om att Åhlens har mycket fina småmöbler, men då får man se till att de inte kommer bli så hårt använda då denna kvalité inte håller för att användas för hårt, men att vara ”titt-möbler” duger de gott för.

Baenk-Anni-beige

Finns även i vitt…och rosa….

Baenk-Anni-linne

Baenk-Anni-rosa

 

En pall med knappar är dock svår att klä om för en amatör så för er som inte vågar er på detta så har Åhlens även pallar som inte har knappar och som är superenkla att klä om. Finns både med vita och bruna ben.

Baenk-Randig

 

Tänk på att om ni skall klä om en möbel så skaffa riktiga verktyg så har ni det sen och kan återanvända dom och det blir mycket roligare och enklare att klä om! Sedan investerar ni i en riktig häftpistol och så har ni sedan möjligheter att klä om både stolar och mindre möbler.

bildverktyg

En annan fin detalj som jag hittade på Åhlens var en vikvägg. Väldigt svåra att få tag på och eftersom jag fotar en del så hade det varit roligt att ha den som fond. Kan även tänka mig en vikvägg där jag lätt kan byta tyg, men jag tyckte att denna var fin.

Vikvaegg

Skall även ha en heltäckningsmatta och jag har ännu inte valt vilken eller vad men det lutar åt en vit fluffig eller en sisalmatta, vi får se vilket det blir!

Nu när min väsk-vägg är klar så känner jag mig nöjd med den så klart, och sedan tillkommer lampor för fönstren och eventuellt en större golvlampa!

DSC04313

Har även spanat in lite fina vitrinskåp i mörkgrått på IKEA som heter Fabrikör som jag gillar, men är inte säker på att detta får plats. Hade annars varit fint för utvalda smycken, ett par supersnygga skor eller varför inte en speciell väska!

fabrikor-vitrinskap-gra__0177051_PE329681_S4

 

Vet bara inte om det får plats där jag tänkt mig ännu! 🙂

fabrikor-vitrinskap-gra__0216516_PE365582_S4 fabrikor-vitrinskap-gra__0368453_PH121615_S4

Finns flera fina små detaljer som jag också hittade på Åhlens. Små stegar att hänga saker på och en spegel som står på golvet…

Handduksstege GolvspegelStege-metall

 

Hoppas ni blev lite inspirerade…


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Idéer och planering för ny walk-in-closet!

 • Linda

  Jag hade valt en fluffig heltäckningsmatta i någon av de nyanserna som finns i gardinen och sedan så klart en rosa pall med knappar. Tror det skulle matcha både skärmväggen och dina väskor som även fungerar som viss del som dekoration!

  • pretty Inläggsförfattare

   Linda,
   Ja det lutar nog åt en lite mer exklusiv fluffig matta. Det måste bara säga klick först! 🙂 🙂
   //Berith