My Favorite Dress !


Ni har väl inte missat My Favorite Dress, ja den heter så. Klänningen är sydd i ett underbart stretchigt tyg där mönsteret är mönsterpassat och klänningen ser verkligen ”classy” ut!

Denna klänning kan du verkligen ha både på jobbet och på någon finare tillställning för den ser verkligen helt fantastisk ut. Dessutom är den väldigt smickrande för figuren! Ja ni hittar den som vanligt i vår webshop!

17604_0db5d848d2ccb188c2c0ffc438254244 17605_fc8b59f71f018e9190ac2a6c9a300e45 17602_33b33d739577c47535170645701139b1

 

I dag är det en vanlig lördag med jobb i butiken! Skall sy färdigt längder till en kund som dom skall ha i sin nya lägenhet som dom köpt i Spanien! 🙂 🙂 Så det blir ett fint litet handbagage nästa gång de flyger ner! 🙂

Snart börjar det bli dags för ”första övernattningen” i sommarhuset. Jag längtar dit för att se om jag lyckats fullt ut med min träning för Popcorn. Han är som jag berättat tidigare inte som någon av mina tidigare hundar jag haft (5.e i ordningen är han). Han är helt enkelt vild och busig vilket inneburit att jag varit tvungen att ha honom kopplad från tid till annan. Nu har vi övat mycket på att vara lösa här hemma och det skall bli roligt att se hur han beter sig när jag första gången bara öppnar dörren och låter honom springa ut! Just nu klarar han att vara lös om vi gör det på ett kontrollerat sätt från början, men jag vill så gärna att han skall kunna ha sin frihet när det passar och finns möjligheter! Jag är nämligen helt övertygad om att en väluppfostrad hund med regler är en glad hund. Det ser man verkligen när man ”leker” med dem att de tycker det är så fantastiskt roligt att göra de ”konster” de lärt sig! Tricket är att lära dom allting under glada och roliga former och hela tiden ha godis att ”muta” med. Då lär dom sig snabbt att det är roligt och de försöker verkligen sitt yttersta för att få den där godisbiten dom suktar efter! Det skall alltid vara roligare att få godis än att hitta på något man inte får!

Älskar denna bild nedan när man ser glädjen i deras ögon. Jag har ropat HIT och alla är på väg! 🙂 🙂

vovve1

Som jag sagt tidigare, låt inte din vovve göra saker som är gulligt när den är liten men som är mindre gulligt när den blir stor och får en ovana. Ett exempel är att hoppa upp på sin husse eller matte av glädje när den kommer insprängande utifrån …gulligt när den är liten…inte lika gulligt en regnig morgon när de dragit ett varv i leran och du har klätt dig för jobbet! Man kan heller inte blir arg då, om den fått göra så en sommardag, för en hund kan inte göra en ”konsekvensanalys” d v s tänka ”oj idag kan jag inte hoppa på matte och visa att jag är glad för det är lerigt ute och hon har sina vita byxor på sig!” 🙂 🙂 Så då kan man inte blir arg om man från början tillåtit detta! Vet att detta verkar självklart men jag är inte säker på att alla hundägare tänker så! Hundra är supersmarta men de kan inte göra analyser….de kan lära sig ”detta får jag inte göra”, ”detta får jag göra”, ”detta gillar matte verkligen när jag gör”.

DSC09717

 

I bland tar även dom risker, de vet att de inte får göra något, t e x ta något på bordet…men precis som för människor så kan i bland matte vara för långt borta och lockelsen blir för stor! Det måste man också ta hänsyn till! Man kan dock sätta ut ”fällor”och på så sätt träna dom att inte låta lockelsen ta överhand, en rolig övning! När dom klarar den så blir det väldigt roligt att ha en hund som kan sitta vid sidan av ett bord med något supergott och veta att dom inte får ta…….och ge dom beröm och något gott för att dom just inte rört det som ligger på bordet! 🙂 En väluppfostrad hund är en glad hund, tro mig!

Nä nu måste jag fixa mig i ordning…vet inte vad jag ska ha på mig idag….men det får ni nog se på mitt instagram om ni går in där. På instagram heter jag  ”prettyhomeinteriordesign” jag blir så klart jätteglad om ni vill följa mig där!

Ni missar väl inte heller vår fantastisk erbjudande vi har just nu på mattor i vår webshop och i vår butik! www.prettyhome.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.