Potatis satt!


Jag har faktiskt dröjt lite för länge med att sätta min potatis enligt mitt sätt att räkna. Dom kommer dock ändå hinna bli färdiga till midsommar, men jag brukar sätta dom lite tidigare än jag gjort i år! Dock har jag en hink i orangeriet med potatis så jag behvöer inte vara orolig för min skörd till midsommar!

Om man förgroddar potatis som jag gjort så tar det ca 8 veckor från att man sätter dom tills det dom är klara. Om man inte groddar potatisen utan bara sätter ner utsäde så tar det ca 12 veckor. Man tjänar alltså betydligt med tid på att grodda potatis.

Näg jag sätter potatis i pallkrage så sätter jag dom mycket tätare än vad jag annars hade kunnat göra. Potatisar sätts alltid på 10 cm djup och med ca 10 cm avstånd och lite längre mellan raderna, jag valde 15 cm!

Vitlök satte jag redan i september så den kommer fin här vid sidan om. Vi får se hur den artar sig när potatisen börjar växa! Men som ni ser så försökte jag sätta den lite längre i från. När potatisen växer och får vackra blad så kommer det annars täcka vitlöken.

Jag kommer precis som vanligt sätta två omgångar med potatis så fort den första skörden är klar! Det gäller bara att gödsla riktigt ordentligt så hinner man med minst en skörd till och ibland ytterligare en. Eftersom det tar ca 8 veckor för en potatis från sättning till skörd (om ni groddat dom)! Så ni kan själva räkna på det och den sista potatisen jag sätter brukar blir Bintje som är en vinterpotatis kan man säga! Vi får se vad det blir i år! 🙂

Nu har jag även klippt alla rosor och håller just på att vattna alla krukor och hela min buxbomshäck! Allt för att dom inte skall ta för mycket stryk av den första solen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.