Solen tittade fram i trädgården!


I går ftermiddag så tittade solen fram i trädgården och då passade jag på att klippa och pyssla om mina växter på bästa sätt. Ta bort skadade blad. Klippa av grenar på träd och buskar. Se till att blommorna mår bra i sina krukor!

Det händer så mycket nu att man ser hur mycket grönare det blir dag för dag!

Älskar verkligen min mur och mina buxbom. Om ni undrar om buxbom är svårskötta så är dom absolut inte det. Det går nästan inte att misslyckas. Se till att ge dom gödsel varje månad fram till och med augusti. Sedan klarar dom sig nästan själva. Det är bara första året man måste vara noga med vattningen, men det gäller de flesta växter. Klippa buxbom gör man i JAS d v s Juni, Juli och Augisti, men jag har för vana att klippa mina strax innan midsommar så att det är fint just till midsommar! Sedan klipper jag vid behov och sista gången i augusti om något skall justeras!

Mina underbara jättedaggkåpa sköter sig själva! Det var bara planteringen av 48 plantor som tog lite tid då det inte är helt lätt att plantera i just mackadam utan man måste se till att dom trivs!

Det är alltid trevlig att göra allting redo för sommaren. Vattna behövde jag inte göra mer än mina träd och blommor som finns i orangeriet!

Jag håller nu på att tänka ut hur jag skall göra med restenade del av framsidan. Tyvärr får jag inte skynda på detta då vi måst göra klart utbyggnad och terrass först, men tänkta och drömma får man göra!

Hoppas ni får en fantastisk söndag. Själv skall jag på kalas till världens sötaste lilla tjej som fyller 1 år så det skall verkligen blir roligt!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.