Här kommer ett härligt tips på en somrig rätt med härliga smaker, nämligen nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad. Ingredienserna i denna rätt blir en sådan otrolig smakkombination. Jag tycker det är roligt att prova lite nya smaker, och vad passar väl inte bättre en dag med solen högt på himlen. Detta är verkligen ett recept att spara!
Maträtten blir inte heller sämre av att det är en rejäl färgexplosion med den rosa picklade röda löken ihop med morrätter och grön spenat. Man blir helt enkelt glad av alla färger.


Recept på nötfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad
Nötfärsbiffar med panko
500 gram nötfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
1 msk riven ingefära
1 msk Japansk soja
Panko och doppa i panko
Salt och peppar efter smak
Färsk koriander
Gör Panko biffarna så här:
Blanda samman allt i en skål. Forma sedan färsen till biffar och doppa i panko. Stek biffarna i både olja och smör så dom får en krispig yta. Lägg sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen om du inte skall servera dom direkt. Skall du servera direkt så kan du så klart steka färdigt dom i pannan. Lägg upp på serveringsfat och strö hackad koriander över biffarna.
Glasnudelsallad, 4 personer
2 pkt glasnudlar
1 påse med spenat
3 morötter
2 spetspaprikor
1 burk picklad röd lök
1 kruka koriander
Hackade jordnötter
Dressing
1 dl majonäs
1 msk japansk soja
2 dl gräddfil
1,5 tsk riven ingeföra
Pressad lime
1 msk sesamolja
Chiliflakes
Dressing till nudelsalladen
Lika delar olivolja och soja som blandas i en burk med lock
Gör nudelsallanden så här:
Börja med att strimla morötterna. Jag använder en mandolin eller en osthyvel. Hacka spetspaprikan, koriander och jordnötter.
Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet och sköj dom i kallt vatten när dom är klara och blanda i lite olja så dom inte klibbar ihop.
Häll upp alla spenat på ett stort vackert fat som du tänkt använda som servering. Blanda därefter nudlarna med spenaten och strö ut morötter, spetpaprika. Ovanpå alltsammand lägger du den picklade löken. Jag brukar även blanda olivolja och soja ca 1 msk av varje och bland och lägga på innan jag strör över dom hackade jordnötterna och därefter den hackade koriandern.

Sedan är det bara att servera. Jag lovar att smakerna är fantastiska och fatet med glasnudelsallad och panko-biffarna gör sig verkligen på stora vackra fat och det blir verkligen vackert att ställa fram.
Pingback: Nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad - Bloggfeed
Pingback: Nötfärsbiffar med ingefära och glasnudelsallad - Inredningsfeed