Denna veckas matlådor fick bli äggnudlar med kyckling och jag tänkte dela med mig av mitt recept. Otroligt enkelt att göra och tar väldigt lite tid i anspråk. Dessutom väldigt gott. Så gott att både jag och Stefan åt en portion var till söndagslunch!

Recept Äggnudlar med kyckling i soyasås!
600 gram kyckling
500 gram broccoli
1 röd paprika
8 sparris
2 morötter
0,5 dl grädde
4 msk kinesisk soya
2 matskedar Maizena
Salt och peppar
1 pkt äggnudlar
Gör äggnudlar med grönsaker så här

Koka sparris och broccoli var för sig så att dom inte är riktigt färdigkokta (dom kommer bli det när dom läggs i såsen). Hacka paprika, morot, och sparris i mindre bitar. Skär även broccolin i mindre bitar.
Jag strimlade morötterna med ett speciellt verktyg som gör att dom blir små smala strimlor. Verktyget har två sidor och på andra sidan kan man göra platta breda morötter i stället. Någon form av ”mandolin” fast med handtag.
Stek kycklingen och häll därefter i soya och grädde. Låt koka upp och tillsätt maizena. Om såsen är för start så häll i några matskedar vatten. Blanda därefter i alla grönsakerna.
Koka äggnudlarna och spola dom sedan i kallt vatten. Blanda ner äggnudlarna lite i taget så att det är lätt att fördela dom någorlunda jämt. Klart!

Detta är en favorit matlåda för mig. Älskar äggnudlar med både kyckling och strimlad lövbiff. Båda lika gott. När jag gör med lövbiff så mörar jag köttet innan i ca 30 minuter.


Hoppas ni får en fantastiks vecka! Nu kan man nästan säga att nedräkningen till semestern börjar med ca en månad kvar!
Pingback: Veckans matlådor Äggnudlar med kyckling! - Bloggfeed
Pingback: Veckans matlådor Äggnudlar med kyckling! - Inredningsfeed
De ser mycket goda ut