Snart dags för matlådor!


Snart dags för att göra matlådor igen. Inspirationen är på topp. Jag har tänkt mycket på hur jag skall göra det mer effektivt och hur jag också skall försöka äta på ett bra sätt som gynnar mig och min kropp.

Italienska nötfärsbiffar med soltorkade tomater
Italienska nötfärsbiffar med soltorkade tomater

Här nedan ser ni äggnudlar med kyckling!

Snart dags för matlådor!
Snart dags för matlådor!

Vad betyder ”unna sig” för mig!

Jag har funderat mycket på ordet ”unna sig”. Vad betyder det egentligen. Det borde betyda något som man belönar sig med men jag vågar påstå att det i många fall betyder motsatsen. Med motsatsen menar jag att om man belönar sig med något som varken är bra för kroppen eller för ditt välmående, är det verkligen då att ”unna sig”? Det har liksom fastnat i min hjärna. Jag har därför försökt att omvärdera det ordet och vad det verkligen betyder för mig.

Vad jag har ”unnat mig” innan!

För att skiva i klartext så älskar jag chips. För mig har det varit att unna sig något när man på fredag har tränat 4-5 dagar och man tar ett glas med bubbel. Men jag vet också att jag inte mår så bra av att äta chips. Det är väldigt motsägelsefullt och konstigt! Det är samma sak med smågodis, jag gillar inte det så mycket, men det händer att jag får feeling och ändå köper en påse. Det slutar alltid på samma sätt, att jag ifrågasätter mig själv och mina val och varför jag frestas att köpa något som ändå kommer sluta med att jag blir arg på mig själv! Är det någon som känner igen sig?

Börja göra rätt val!

Jag har lovat mig själv att börja omvärdera mina val och göra mer rätt val. Jag vet att det inte kommer bli 100% rätt och att jag kommer falla dit någon gång och det är ok. Men tanken på att ta tag i ett problem jag vet finns och som i högsta grad påverkar mig och min hälsa. Jag vill verkligen se till att jag gör hälsosamma val för min framtid. Jag har därför redan börjat så smått. På kvällen om jag blir sugen på något så gör jag i stället en smoothie på vaniljyoghurt, pressad apelsin och färska bär (jordgubbar, blåbär, hallon). Det är absolut inte dyrare än godis. Om jag känner för något som är mer matigt tar jag en smörgås med skivat ägg. Det är min början!

Matlagning och lunchlådor!

När det kommer till matlagning så tycker jag själv att den delen har jag redan tagit tag i på riktigt sedan augusti förra året. Jag lagar bra mat både till lunchlådor och middag och jag har alltid mycket grönsaker. Jag försöker fokusera på att varje måltid innehåller protein. Men det är ett konstant lärande och jag måst säga att jag tycker det är riktigt roligt att göra matlådor. Dessutom sparar jag sanslöst mycket pengar på det och bara det gör det väldigt roligt. Jag har faktiskt inte fuskat en enda vecka med lunchlådor sedan augusti förra året.

Kyckling ned röd curry
Kyckling ned röd curry

Lunchlådor kopplat till veckan varor

Jag gör inte längre mat utifrån vad jag känner för. Självklart lagar jag mat som jag tycker om, men jag gör det baserat på veckans erbjudande i dom butiker har där jag bor. Varje måndag morgon tittar jag efter veckans erbjudanden och i dom allra flesta fall baserar jag veckans mat på det. Så på måndag morgon planerar jag inför kommande veckas mat. Jag handlar alltid på fredag eller lördag och tillagar lunchlådor på lördag eller söndag. Ett annat tips är att jag köper alltid frysta görnsaker som broccoli, harri cotverts, majs etc.

Några lunchlådor jag ofta återkommer till samtliga enkla att tillreda.

Italienska nötfärsbiffar!
Italienska nötfärsbiffar
  1. Italienska Nötfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika. Serveras med Hari Cotverts och fetaost i kryddor
  2. Äggnudlar med kycklingwok (morötter, broccoli, paprika, lök)
  3. Kycling i röd curry med ris

Till kommande veckas matlådor kommer jag göra alternativ 1 från ovan lista. Italienska nötfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika som jag serverar med Hari Cotverts och fetaost i kryddor. Ni hittar mitt recept HÄR

Önskar er alla en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.