Italienska nötfärsbiffar med basilika och soltorkade tomater 7 kommentarer


I dag tänkte jag ge er ett av mina favorit recept på Italienska nötfärsbiffar. Jag brukar servera dom med Haricots Verts och fetaost som legat i kryddblandning. Detta är dessutom ett perfekt och nyttigt alternativ och som är praktiskt att göra många av och ha med sig i lunchlådor.

Italienska Nötfärsbiffar med färsk Basilika och Soltorkade Tomater, ca 8 st

500 gram nötfärs

6 soltorkade tomater i olja

1 näve färsk basilika (1/2-1 kruka)

1 ägg

salt och peppar efter smak

Gör så här:

Hacka den färska basilikan och låt det soltrokade tomaterna rinna av på papper och skär även dem i mindre bitar. Blanda allsammans med nötfärsen tillsammans med ägget. Salta, peppra och smaka av köttfärsen. Rulla till 8 bollar och platta till dom så det blir biffar.

Stek biffarna på hög värme i lite olivolja. Stek dom i ca 1,5 minut på varje sida. Se till att inte steka dom får hårt så att de blir torra. Låt dom i stället eftersteka lite på värmen från pannan.

Jag brukar servera med Harricot Verts och eller vaxbönor och en Feta ost som är Ica´s egen som heter ”Tärnad ost i olja” och det finns olika varianter men just den med kryddblandning är väldigt god. Ni ser den på bilden här nedan. Jag brukar antigen koka eller woka bönorna. Båda blir lika bra!

Dessa biffar är perfekt att lägga i en matlåda och värma i microvågsugnen på 3 minuter. Jag har matlådor som är tillverkade i glas. Det känns fräscht och miljövänligare än plastlådor som inte håller i längden och dessutom avger massa gifter i microvågsugnen. Dessutom kan de användas till allt möjligt! 🙂

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Italienska nötfärsbiffar med basilika och soltorkade tomater