Det är viktigt att vi pratar om Mammografi!


I dag fick jag en kallelse till Mammografi och jag tänkte att jag ville lyfta just det! Det är viktigt att vi pratar om Mammografi. Vikten av att gå på dessa undersökningar. Varje gång jag kommer till Mammografi så får jag informationen om att det är långt i från alla som verkligen går på Mammografi och därför vill jag slå ett slag för detta.

mammografi

Det är många som skrämmer varandra om att en Mammografi skulle göra ont, och saken är den att Mammografi känns inte alls. Jag tycker det är mycket olyckligt att man säger att det gör ont till sina kompisar och väninnor och arbetskamrater.

Mammografi är ett sätt att upptäcka bröstcancer på ett tidigt stadium om man verkligen går på alla undersöknigar. För oss kvinnor i Sverige så är det dessutom helt kostnadsfritt.

Vi tjejer vet att det kan vara jobbig ibland när man får väldigt ömma körtlar i brösten. Det är vid ett sådant tillfälle man kan ringa och bara skjuta fram tiden för sin egen mammografi. Vid just sådana tillfället gör brösten ont ändå och det har inget med Mammografi att göra. Så hjälp dina kvinnliga bekanta och vänner att ta rätt beslut för Mammografi då det är väldigt viktigt att gå på. Vi skall vara väldigt glada att denna möjlighet finns i Sverige.

Så med detta enkla inlägg vill jag pusha er alla där ute att se till att alla verkligen går på sin tid. Det är viktigt för hälsan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.