Att sy en klänning!


Nu när vi har lite nya utmaningar med att man tillbringar mycket tid hemma så har jag börjat sy lite mer på kvällar och helger. Mest för att testa och se om man kan sy fina saker att åtminstone ha här hemma. Näst på tur står en klänning i viscosetyg. Ett tyg jag köpt med ett grafiskt mönster i blå nyanser.

Viscosetyg skall bli en klänning

Först skall mönsterdelarna klippas ut och man måste tänka till lite med tanke på mönstret och eventuell mönsterpassning. Men när jag tittar på min klänningar med mönster inser jag att man inte verkar göra som man gör inom inredning. Där mönsterpassas allting, medans i klädbranschen är det mer regel än undantag att man INTE gör det. Självklart har det att göra med att det inte finns några raka sömmar i klädsömnad så det gör att allting genast blir mycket enklare i min värld åtminstone.

När mönsterdelarna är utklippta skall dom overlockas. Om man inte har en overlock så går det natruligtvis lika bra med zik-zak.

Var tvungen att gå in på Diane von Furstenberg som har verkligen exklusiva klänningar, och inte ens där mönsterpassas klänningar i sömmar. Det gör det så klart betydligt mycket enklare. Självklart måste man tänka till lite men det blev som sagt genast mycket enklare.

Så nu skall jag sy en modell för att se om detta kan vara något jag kan jobba vidare med fast med andra tyger. Alltid roligt att se hur mycket man kan göra själv och hur det blir! Hur som helst så är det ett roligt projekt under tiden!

Vad hittar ni på nu när man tillbringar mer tid hemma?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.