Enkel rengöring av stenplattor!


I dag tänkte jag berätt för er om hur jag gör med enkel rengöring av stenplattor. Jag råkar ha en väldigt stor entré och uppfart med just stenplattor. Huset byggdes 2007 och redan då lades den stensättning som nu finns. Vi adderade lite ytterligare när vi gjorde utbyggnaden av vårt showroom för att ha bättre möjlighet till parkering. Det finns helt enkelt en ganska stor yta att hålla ren.

Test av plattrensare från Ryobi
Enkel rengöring av stenplattor!

Förra året köpte jag ett verktyg som jag kanske inte trodde så mycket på först. Hittills har nästan ingenting fungerat så det är har slutat med att jag har legat på knä och skrapat mellan plattorna där det växer upp ogräs eller mossa. Som ni vet sedan förut så skriver jag ALDRIG om saker som jag inte testat själv och jag skulle aldrig drömma om att rekommendera något som inte fungerar. Detta är alltså inget samarbete eller liknande utan detta är verktyg jag köpt för mina egna pengar.

En plattrensare som verkligen håller vad den lovar

Verktyget jag pratar om kommer från Ryobi och kallas plattrensare. Det är ett batteridrivet verktyg med en metallborste som man kan byta ut när det blir slitet (på bild ovan). Den tar alltså allt grönt som växter mellan plattorna samtidigt som den inte går så djupt så den tar med sig all stensand. Jag har gjort halva min plattsättninge i dag och metallborsten har jag fortfarande inte behövt byta.

Rengör plattor på rekordtid

I år hade jag extra mycket för jag hann inte rikgit med i slutet på sommaren förra året. Dröm om min förvåning när jag på förmiddagen har gjort halva området. Då har jag även hunnit med att skura trädgårdsmöbler, klippt en buxbomshäck och flyttat undan alla krukor jag har på just detta område. Dessutom hann jag ta en kaffe mellan passen!

Före bild innan användning av Ryobi plattrensare
Efterbild när vi testat Ryobi plattrensare

Det gick lätt som en plätt. Jag fick byta batteri en gång men vi har två stycken batterier, så jag behövde bara byta till det som var laddat och sätta det andra på laddning.

Boss inspekterade ytan
Enkel rengöring av stenplattor!
Krukträdgård med rengjord stensättning
Enkel rengöring av stenplattor!

Det är så underbart när man hittar verktyg som verkligen håller vad dom lovar! Det gör detta verktyg. Jag rekommenderar varmt plattrensare från Ryobi med metallborste.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.