Hur kokar man kaffe i sin husbil?


Det finns en fråga jag letat svaret på i en oändlighet. Hur kokar man kaffe i sin husbil? En enkel fråga kan det tyckas. Jag har försökt förstå hur andra som har husbil kokar- eller tillreder sitt kaffe. Kaffe är något livsavgörande för mig. Ingenstans kan jag hitta svaret på denna viktiga fråga var jag än leter. Bara vagt och aldrig konkret, så därför tänker jag att jag skall berätta för er vad jag kommit fram till om det är någon annan som söker svar precis som jag gjorde.

Hur kokar man kaffe i sin husbil?
Hur kokar man kaffe i sin husbil?
Kaffe är ett måste men hur gör man på bästa sätt i husbilen?

Är kaffebryggare ett alternativ i husbilen?

Min första tanke var så klart att köpa en ny fin kaffebryggare. Gärna en med termos. Men snart blev jag medveten om att om man skall brygga kaffe på 12 V så kommer man kanske inte få något kaffe på ett bra tag. Det kommer ta extremt lång tid. Om det är något jag saknar i största allmänhet så är det tålamod. Man kan så klart fixa en omvandlare. Det finns också 12 V kaffebryggare men då kvarstår problemet med att det tar lång tid. Allt detta är dessutom sammankopplat med andra problem som genast kommer upp. Var exakt skall man förvara en kaffebryggare i ett redan ganska begränsat utrymme? Det är därför helt uteslutet. Låter man den stå framme så blir det stora besvär när man kör. Den måste stå någon stans säkert. Utrymme är inte dirket det man har mest av! Alltså går kaffebryggare av alla slag helt bort!

Varianten med kaffepress-kanna är den bra för husbilen?

Genast kommer två saker upp. En kaffepress måste du skölja ur när du bryggt klart kaffet. Om det är något du inte skall slösa med så är det vatten eller fixa avloppsvatten i onödan. Dessutom är dessa kannor oftast i glas, vilket inte heller är optimalt. De finns i rostfritt stål men då kvarstår fortfarande problemet med rengöringen. Allstå är detta inte heller en optimal lösning på problemet.

Kaffefilter i plast till en termos i husbilen

Då kommer vi till alternativet jag kommit fram till och valt efter att själv ha fått gå igenom detta noga. Förstår inte för mitt liv varför ingen tagit upp detta ämne innan. Kaffe som är så viktigt för oss i Sverige. Sverige är en av dom länder som dricker mest kaffe per person, även om inte Sverige ligger i topp.

Här nedan min underbara kaffekanna i rosa som jag köpt till vår husbil!

Hur kokar man kaffe i sin husbil?
Hur kokar man kaffe i sin husbil?

Kaffe måste väl vara det viktigaste att tänkta på eller vad tycker ni! Jag hoppas att någon fick bara information om just kaffe. Om det är så får ni väldigt gärna skriva en rad här nedan det hade gjort mig oändligt glad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.